Emre Kınay’dan RTÜK’e tepki

Emre Kınay’dan RTÜK’e tepki
Emre Kınay“RTÜK yapımcılara uyarı göndermiş.1 ay boyunca kahvaltı, yemek, su dahil içmek yasak sahnelerde.Mesela ölmek üzere olan adama müdahale sahnesi çekilecek su içiremezsiniz"

Emre Kınay RTÜK’e niçin tepki gösterdi? RTÜK yapımcılara ramazan ayı ile ilgili uyarı gönderdi mi?Kızılcık Şerbeti’ndeki şiddet sahneleriyle ilgili yayıncı kuruluş olan Show TV’ye ne ceza verilmişti? RTÜK Başkanı Emre Kınay’a ne cevap verdi?Merak ettiklerinizin hepsi ve daha fazlası yazımızın içeriğinde.İşte detaylar…

Emre Kınay’dan RTÜK’e tepki

Emre Kınay RTÜK’ün dizi film yapımcılarına ramazan ayı dolayısıyla özel bir uyarı gönderdiğini söyledi. Rtük’ün reyting rekorları kıran Kızılcık Şerbeti dizisine tam 5 kez yayın durdurma cezası vermesine tepki gösterdi. Dizi sektörünün yapımcılara yapılan uyarı hakkında sessiz kalınmasını eleştirdi. Emre Kınay sosyal medyadan paylaştığı açıklamasında şu konulara dikkat çekti :“RTÜK yapımcılara uyarı göndermiş… 1 ay boyunca kahvaltı, yemek, su dahil içmek yasak sahnelerde… Mesela ölmek üzere olan adama müdahale sahnesi çekilecek su içiremezsiniz. Yoksa cezai şart var. 4. Murat döneminden beter… Sesini çıkaran yapımcı da yok, oyuncu, sanatçı da yok ama herkes laik demokrasiden yana… Hani hiç kimsenin yaşam biçimine karışmamıştınız… Yapımcı arkadaşlar sesiniz çıkmayacak mı? Bu kadar mı korkuyorsunuz? Ya siz siyasetçiler yetmez mi artık….”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den yalanlama

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den Emre Kınay’a jet yalanlama geldi. Şahin açıklamasında “''Dizi-film sektöründeki başarısızlıklarının üzerine siyasi kariyerinde de başarısız olmuş bir şahıs gündemde kalmak için çaresizce iftiraya başvurmuş. 1 Nisan şakası olmasını umduğum iddia tamamen asılsızdır, yalandır. RTÜK’ün yapımcılara Ramazan boyunca yemek sahnesi çekilmeyecek gibi bir yazı göndermesi söz konusu değildir.'' İfadelerini kullandı.

Show TV’ye 5 kere yayın durdurma cezası verilmişti

RTÜK şiddet sahnelerinden dolayı Kızılcık Şerbeti’nin yayınlandığı Show TV kanalına en üst sınırdan idari para cezası yaptırımı ve 5 kez program durdurma cezası verilmişti. Kadına yönelik şiddet sahnelerinden dolayı RTÜK’e şikayet mektupları yağmıştı.Fatih Altaylı İle Bire Bir programına konuk olan Evrim Alasya, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu, Müjde Uzman, Aliye Uzunatağan ve Ceren Yalazoğlu Karakoç, RTÜK’ün %5 para cezası ve 5 kez program durdurma cezasına isyan ettiler. Evrim Alasya 21. Yüzyılda yaşıyoruz yabunu tartışıyor olmak şu anda…Gerçekten anlamıyorum” dedi.Diğer oyuncular da cezanın kabul edilemez olduğunu belirttiler.

02-04-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler