Engin Altan Düzyatan'dan alkışlanacak hareket!

Engin Altan Düzyatan'dan alkışlanacak hareket!
Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan, yaptığı anlamlı hareketle helal olsun dedirtti. Uzun zamandır bir belgesel için çalışan Düzyatan, doğaya sahip çıktı.

Engin Altan Düzyatan'ı dizileri ve filmleriyle biliyoruz. Ünlü ismin oyunculuğunun yanı sıra set ışıklarının dışında bambaşka bir yönü daha var. Başarılı oyuncu ön ayak olduğu sosyal sorumluk projeleriyle dikkat çekiyor. 2017 yılında Afrika'nın düzlüklerine çıkan Düzyatan, vahşi yaşam fotoğrafları çekmişti. Daha sonra çektiği fotoğraflarla bir "Sen de Tanık Ol" isimli sergi açmış ve elde ettiği geliri Afrika'daki su kuyusu ve akıllı köy projelerine bağışlamıştı. Engin Altan Düzyatan yine benzer bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmeye çalışıyor. Bu sefer kollarını doğa için sıvayan Engin Altan Düzyatan, Türkiye'den binlerce kilometre uzaktaki Bangkok'a giderek, farkındalık yaratmak adına bir belgeselin çekimlerini gerçekleştirdi. Çekimler sırasında plastikten bir yığını anımsatan çöpleri toplayan Engin Altan Düzyatan'ın ayrıca bu kez "Sen de Fark Et" isimli bir fotoğraf sergisi açacak. Başarılı oyuncunun bu hareketi alkış alacak cinsten.

Belgesel için tam 6 ülkede çekimler gerçekleştirdi

Engin Altan Düzyatan belgesel çekimleri için 2018 yılından bu yana tam 6 ülkeye gitti. Hindistan, Filipinler, Malezya, Tayland, Endonezya'ya hareket eden ünlü oyuncu, buralarda insanların sebep olduğu plastik atıklar nedeniyle yok olmaya yüz tutan bölgelere giderek plastiklerin temizlenmesine yardımcı oldu. Endonezya'da yer alan ve dünyanın en kirli nehri olma özelliği taşıyan Citarum'a da gitti. Sevilen ismin son adresi ise Bangkok oldu. Bangkok'ta kanallar çöplerle dolup taşmakta. Engin Altan Düzyatan oradaki rutin temizlik çalışmalarına katılmayı ihmal etmedi. Engin Altan Düzyatan, gittiği bölgelerdeki içler acısı hali gözler önüne seren fotoğraf karelerini açmayı planladığı "Sen de Fark Et" isimli fotoğraf sergisinde insanlara sunacak.

Doğa için kolları sıvayan Engin Altan Düzyatan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

"Etrafımız bir kez kullanılmak üzere tasarlanan ve neredeyse anında atılan plastiklerle çevrili... Bu tek kullanımlık plastikler okyanuslarımıza dağılıyor ve deniz yaşamını bitiriyor. Her gün, sayıları git gide artan ve içleri kamışlar, plastik torbalar ve halatlarla dolu, kuşlar, balıklar ve deniz canlıları ölü olarak kıyılara vurmaktalar. Bu global soruna geleceğimiz, çocuklarımız için farkındalık yaratmak istedim"

11-02-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar