Erkan Tan A Haber’den kovuldu mu?

Erkan Tan A Haber’den kovuldu mu?
Yıllarca pervasız tavrıyla ekranlarda seyirciyi coşturan Erkan Tan “Ver Mehteri” tripleriyle sık sık gündeme geldi. Biz de araştırdık, Erkan Tan A Haber’den kovuldu mu?

Erkan Tan A Haber’in ateşli ve heyecanlı spikerlerinden birisi. Yıllarca pervasız tavrıyla ekranlarda seyirciyi coşturan Erkan Tan “Ver Mehteri” tripleriyle sık sık gündeme geldi. Son günlerde onun hakkında haberler peş peşe gelmeye başladı. Biz de araştırdık, Erkan Tan A Haber’den kovuldu mu? Şimdi detaylar.

Erkan Tan A Haber’den kovuldu mu?

Son aldığımız haberlere göre Erkan Tan bir süreliğine izne çıktı. Yani sizin anlayacağınız Erkan Bey belki kısa belki uzun bir süre A Haber ekranlarında yer alamayacak. Kanaldan yapılan açıklamalar sunucunun uzun bir izne çıktığı şeklinde. Ancak fısıltı gazetesi hemen bu konuyu gündeme alarak Erkan Tanın kovulduğunu dile getirdi. Son günlerde İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile polemik yaşayan ve ona “Oğlum Ekrem” diyerek tepki gösteren Erkan Tan, iddialara göre 2 ay televizyonlarda görünmeyecek. Bu haberin kaynağı da yine bilindik bir isim. O da Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi.  Abdülkadir Selvi CNN Türk ekranlarında katıldığı bir programda seçim döneminde bazı medya mensuplarının başına buyruk tavırlarının AK Parti MYK üyeleri tarafından hoş karşılanmadığını bunlardan birinin de A Haber sunucusu Erkan Tan’ın “Oğlum Ekrem” diyerek hitap etmesi olduğunu söyledi. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erkan Tan’ın bu tavrından son derece rahatsız olduğunu da aktardı. A Haber’de daha önce de bazı tartışmalara imza atan sunucu Erkan Tan da olaylara sessiz kalmayarak 2 aylık izne ayrıldığını duyurdu. Erkan Tan bugünkü köşesinde bu konuya “Ölümle Erdoğan” ara başlığıyla yanıt verdi. Erkan Tan yazısında şu ifadeleri kullandı: “Bugün itibari ile senelik izin kullanacağım için; Eylül ayı başına kadar, A Haber televizyonu ve A Haber radyo ortak yayınındaki, Sabah Ajansı programı ile karşınızda olmayacağım. O vakte kadar, Takvim gazetesindeki bu köşede buluşmayı sürdüreceğiz inşallah… ALLAH’ın izni ile, durmak yok yola devam…”

Erkan Tan Kimdir?

1967 Ankara doğumlu gazetecidir. Babası Hikmet Tan memleketin birçok yerinde kaymakamlık, Giresun vali yardımcılığı, Van ve Adıyaman illerinde de valilik yaptı için Erkan Tan çocukluğu ve gençliği gezmekle geçti. Erkan Tan, ilkokulu Kahramanmaraş'ta, ortaokula da İzmir’de liseyi ise İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirip TRT'nin spikerlik yarışmasına katıldı ve kazanarak Eylül 1989'da TRT Ankara televizyonunda çalışmaya başladı.

10 yıl boyunca TRT kanallarında değişik programlar sunan Erkan Bey, uzun süre Mehpare Çelik ile birlikte hafta içi yayınlanan Gün Başlıyor programını sundu. 1999'da “Erkan Tan ile Başkent'ten” programını sundu. “Konuşabilir miyiz?” adlı talk show programını sunduktan sonra 2015 yılından bu yana A Haber kanalında “Sabah Ajansı” programını sunmaya başladı.

“2007 Yılı Doğru ve Güzel Türkçe Kullanımı” ödülünü dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden alan Erkan Tan halen A Haber’in sunucularındandır.

04-07-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler