Ezgi Mola bir kez daha hakim karşısında: Uzlaşmayı kabul etmedi

Ezgi Mola bir kez daha hakim karşısında: Uzlaşmayı kabul etmedi
Ünlü oyuncu Ezgi Mola Musa Orhan'ın açtığı dava nedeniyle bir kez daha adliye koridorlarındaydı. Ezgi Mola kendisine teklif edilen uzlaşma talebini reddetti.

Ünlü oyuncu Ezgi Mola bir kadın intiharının ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşım nedeniyle yargılanıyor. Masumlar Apartmanı'nın Safiye'si Ezgi Mola kendisine yönelik yapılan suçlamalar nedeniyle yine hakim karşısındaydı. Ezgi Mola ve avukatlarının yer aldığı duruşmada karşı taraf Ezgi Mola'ya 50 bin lira karşılığında uzlaşma teklif etti. Ezgi Mola ise bu uzlaşma talebini reddetti. Oyuncu Ezgi Mola uzman çavuş olarak görev yaptığı sırada bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Musa Orhan'a sosyal medya hesabından tepki göstermişti. Musa Orhan adına avukatları Ezgi Mola'nın hakaret ettiği gerekçesiyle şikayette bulunmuştu.

Ezgi Mola mahkemede savunmasını yaptı

Ankara 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşması bugün yapıldı. Ezgi Mola, Batman'da intihar eden İpek Er isimli kadının bıraktığı intihar mektubunda Musa Orhan'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddia ettiğini belirterek savunmasını yaptı.

Ezgi Mola savunmasında şu ifadeleri kullandı;"Tüm basın kanallarında çıkan haberlerde rahmetli İpek Er'in iddiasını doğrulayan adli tıp raporunu görünce diğer sosyal medya kullanıcıları gibi ben de bu durumun üzüntüsünü yaşadım ve üzüntümü sosyal medya hesabımda paylaştım. Benden önce 160 bin küsür bu konuyla alakalı tweet atıldı ve konu Türkiye gündemine girdi. Kadına yönelik şiddete karşı daha önce de paylaşımlarım oldu, bundan sonra da olmaya devam edecek. Çünkü ben kadına şiddetin ülkemizde kanayan bir yara olduğunu düşünüyorum. Ana akım medyanın konu üzerine haberlerini okuduğumda çok öfkelendim ve artık sona ermesi için bahse konu olan tweeti attım. Burada yorumumu şahsa değil duruma yaptım. Beraatımı talep ediyorum."

Ünlü oyuncu Ezgi Mola'ya Ankara 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'hakaret' suçlarından 65 gün karşılığı 5 bin 200 TL adli para cezası verilmiş ve hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verilmişti. Bu karara Mola'nın avukatı itiraz etti ve aynı mahkemede duruşma açıldı. Mola'nın da katıldığı bugünkü duruşmada savcı mütalaasında Mola'nın hakaret suçunu işlediği kanaatiyle cezalandırılmasını talep etti. Avukatların savunma için süre talebini kabul eden mahkeme duruşmayı 24 Mayıs'a erteledi.

Ezgi Mola davacı tarafın 50 bin lira karşılığında uzlaşma talebini kabul etmedi

Ezgi Mola'nın duruşma günü için Oyuncular Sendikası başta olmak üzere birçok kadın derneği ve oyuncunun sevenleri sosyal medyadan destek mesajları yayınladı. Duruşma sonrası açıklama yapan Ezgi Mola, "Davacı taraf 50 bin lira karşılığında uzlaşma talebinde bulundu, kabul etmedim" dedi.

09-02-2022
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar