Flash TV 'Siyasi Baskılar' nedeniyle yayınlarını durdurma kararı aldı

Flash TV 'Siyasi Baskılar' nedeniyle yayınlarını durdurma kararı aldı
Türkiye'nin ikinci özel televizyon kanalı Flash TV 'siyasi baskılara' dayanamadığını iddia ederek yayınlarını durdurma kararı aldı.

1992 yılından günümüze Türkiye'de yayın faaliyetlerini sürdüren, ülkenin ikinci özel televizyon kanalı Flash TV son dönemde sıkıntılı günler yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde kanalın Bursa'da bulunan binası hakkında verilen yıkım kararının ardından kanalın kapatılacağı iddia ediliyordu. Gökhan Taşkın'ın sunumuyla ekranlara gelen, kanalın en çok izlenen programı 'Gece Hattı'nda Flash TV'nin "iktidar sahiplerinin hukuk tanımaz uygulamaları; idari, mali ve siyasi baskıları" nedeniyle 2 ay boyunca yayında olmayacağı duyuruldu.

Gökhan Taşkın'ın yaptığı o açıklama;

"Bu gecenin, bu günün bizler açısından ve sanıyorum Türkiye'de yayıncılık açısından açıklamasına. Flash TV yayınlarına ara veriyor. Tek suçumuz tarafsızlık. Uzun süredir devam eden, artık çekilmez bir hal alan baskılar sonucunda artık sesimizi kısıyoruz. Yayınlarımıza bir süre veriyoruz. İktidar sahiplerinin hukuk tanımaz uygulamaları; idari, mali ve siyasi baskıları artık katlanılır noktayı geçti. Dolayısıyla dayanılmaz bir hale geldi.

Tüm çalışanlarımızın, iş paydaşlarımızın zarar görmesini önlemek ve 28 yıldır sürdürdüğümüz özel televizyonculuk anlamındaki tarafsızlığımıza ve bağımsızlığımıza gölge düşürmemek için yayınlarımıza ara veriyoruz ve bunu kamaoyuyla paylaşıyoruz.

Unutulmamalı ki, bağımsız bir medya en az yargının bağımsızlığı kadar önemli ve değerlidir."

Flash TV kimin? neden kapandı?

Türkiye'nin ikinci özel televizyon kanalı Flash TV 15 Ocak 1992 tarihinde Ömer Ziya Göktuğ tarafından Bursa'da kuruldu.

Kurulduğu yıllarda yerel temada yayınlarıyla ön plana çıkan kanal, ilerleyen yıllarda kendi stüdyolarında hazırladığı programlarla ulusal kanal olma yolunda başarılı adımlar atmıştır.

2000 yılında yayın merkezini İstanbul'a taşımış ve yayın temasını değiştirme kararı almıştır. Tamamen müzik temasına geçen kanal, Türkiye'nin ikinci ulusal müzik kanalı oluştur.

Ancak ilerleyen yıllarda izlenme oranlarında ciddi düşüş yaşayan kanal tekrar tema değiştirip ulusal kanal olmuştur.

Yaşanmış hikayeleri konu edinen 'Gerçek Kesit' programıyla adından sık sık söz ettiren kanal, şimdilerde yasaklanan izdivaç programlarının başlamasında da öncülük etmiştir.

Göktuğ Şirketler Grubu bünyesinde 1992 yılından bu zamana yayın faaliyetlerini sürdürmeyi başaran kanal 2019 yılında hem maddi hem de iktidarla yaşadığı problemler doğrultusunda 01 Mart 2019 tarihinden itibaren yayınlarını iki ay süreyle durdurma kararı almıştır.

01-03-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler