Fox TV, Now oldu

Fox TV, Now oldu
17 yıldan beri yayın hayatına devam eden Fox TV isim hakkının dolması nedeniyle isim değişikliğine gitti.Şimdi manasındaki Now adını alan kanal aynı yayın politikasına devam edecek

2007 yılından beri ülkemizde yayın hayatına devam eden Fox TV’nin adı Now oldu. Yayın politikasının değişmeyeceğini söyleyen The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner değişimin sadece isim ve logoda olduğunun altını çizdi.

Fox TV’nin adı değişti

2007 yılından beri Türkiye’de yayın yapan Fox TV’nin adı canlı yayın esnasında 19.45’te ismi ve logosu değişerek Now oldu. Kanal The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner yayın politikalarında herhangi bir değişiklik olmayacağının altını çizdi. Bugünden sonra Fox TV yayın hayatına Now ismi ile devam edecek.

Yayın politikası aynı kalacak

Değişiklik için RTÜK’e yapılan başvuruyu değerlendiren RTÜK üyesi İlhan Taşçı "Fox TV logo değişikliğine gitti artık Now TV oldu. RTÜK değişiklik istemini yerinde bularak onayladı." diyerek değişikliği duyuran isim oldu. The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner ise: "Yenilenen ismi NOW ile yayın hayatına devam edecek olan FOX, Türkiye'nin en çok izlenen, en çok sevilen kanallarından biri. 2007 yılından beri izleyicimizle güven ve samimiyete dayalı ilişkimizi hep koruduk. Sadece ismimizin değiştiği ve FOX'un yeniden markalaşması olarak adlandırabileceğimiz bu süreçte yayın politikamızı koruyarak, bağlı olduğumuz değerlere sadık kalarak, izleyicilerimizi sevdikleri içeriklerle buluşturmaya aynı şekilde devam edeceğiz." diyerek değişikliğin sadece isim ve logodan ibaret olduğunu belirtti.

Türkiye’de Now’un gelişimi

Gelişmelerden haberi olmayanlar Fox TV’yi televizyonlarında bulamayınca şaşkınlık yaşadı. Şimdi manasına gelen Now’un yayın politikasının değişmeyeceği ve aynı yapımlarla yola devam edileceği açıklandı. Daha önce TGRT ismi ile İhlas Holding’e bağlı olarak yayınına devam eden kanalı 15 Kasım 2006 tarihinde yapılan görüşmelerden sonra %57 hisse Amerikan News Corporation şirketinin oldu. Bu şirketin sahibi dünyaca ünlü milyarder Robert Keith Murdoch’tur. Böylece Fox TV Türkiye'de ilk yayın yapan yabancı ulusal televizyon kanalı oldu.2009’un 19 Mayıs’ında Fox TV yeni jeneriklere ve grafiklere geçti ertesi yıl Seri A’nın yayın haklarını satın aldı. Mart 2019’da kanalı The Walt Disney Company satın aldı. Fox TV için aldığı isim hakkının dolmasından dolayı 12 Şubat’tan sonra ismini Now olarak değiştirmiş oldu.

13-02-2024
Yazar Hakkında
Benzer Haberler
Yorumlar
Etiketler