Gülşen'in Ev Hapsi Cezası Kaldırıldı      

Gülşen'in Ev Hapsi Cezası Kaldırıldı      
25 Ağustos tarihinde tutuklanarak hapse gönderilen ancak 29 Ağustos tarihinde hapis cezası ev hapsine dönüştürülen Gülşen’in ev hapsi cezası şartlı olarak kaldırıldı.

Geçtiğimiz günlerde bir konser sırasında söylediği bazı ifadelerden dolayı büyük tepki alan ve savcılığın hakkında iddianame düzenleyerek 3 yıla kadar hapsini istediği ünlü şarkıcı Gülşen’le ilgili magazin basını ve sosyal medyada hemen her gün yeni haberler yayınlanıyor. Mahkemenin verdiği kararla ev hapsinde tutulan ünlü isim için sevenleri ve destekçileri hemen her platformda serbest kalması için çaba harcarken ünlü isim hakkında aleyhte düşünenler de şarkıcının mutlaka cezalandırılmasını bekliyor. Öbür taraftan ünlü şarkıcı Gülşen hakkında son dakika gelişmesi yaşandı. Magazin basını, internet haber siteleri ve sosyal medyada yer alan haberlere göre ünlü isim hakkında mahkeme tarafından verilen ev hapsi cezasının kaldırıldığı öğrenildi.

Ev hapsi Bitti

Ünlü şarkıcı Gülşen’in Ataşehir’de 30 Nisan 2022 tarihinde verdiği bir konser sırasında imam hatip liselilere yönelik olarak kullandığı sözler nedeniyle yüzlerce şikayette bulunuldu. Ünlü isim aleyhine savcılık tarafından düzenlenen iddianame sonrası mahkeme tarafından şarkıcıya ev hapsi cezası verildi ve Gülşen evinden ceza sebebiyle çıkamaz oldu. Ünlü ismin avukatları tarafından bir üst mahkemeye başvurularak ev hapsi cezasının kaldırılması talep edildi ve ardından üst mahkeme kararını verdi. Yapılan itirazı değerlendiren bir üst mahkeme Gülşen’in ev hapsi cezasının kaldırılmasına hükmederken şarkıcı için yurt dışı yasağı ve en yakın karakola imza verme şartı getirildi. Böylece ünlü şarkıcı Gülşen’in ev hapsi cezası şartlı olarak kaldırılmış oldu. Öbür taraftan ünlü ismin söylediği sözler sebebiyle 21 Ekim’de hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

3 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor

Ünlü şarkıcı Gülşen’in 30 Nisan’da verdiği konser sırasında imam hatip liselilere yönelik söylediği sözler sebebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan 48 sayfalık iddianamede 702 müşteki yer alıyor. İddianamede Gülşen Bayraktar Çolakoğlu’nun “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Hatırlanacağı üzere ünlü şarkıcı verdiği konser sırasında imam hatip liselilere yönelik ifadeler kullanmış ve bu sözler büyük tepki çekmişti. Gözaltına alınan ünlü isim çıkarıldığı mahkeme tarafından 25 Ağustos Perşembe günü tutuklanarak hapse gönderilmiş ardından 29 Ağustos Pazartesi ünlü ismin hapis cezası ev hapsine döndürülmüştü.

13-09-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar