Halit Ergenç'in dizisi iptal oldu!

Halit Ergenç'in dizisi iptal oldu!
Geçtiğimiz haftalarda başrolde Halit Ergenç'in yer alacağı açıklanan dizi iptal edildi. Dizi hangi sebepten dolayı iptal edildi?

Geçtiğimiz aylarda popüler yabancı dizi House M.D.'nin yerli uyarlamasının geleceği haberi paylaşılmıştı. House M.D. dizisinde başrolü herkesin oldukça yakından tanıdığı deneyimli oyuncu Halit Ergenç olmuştu. Ancak işler beklendiği gibi gitmedi ve House M.D. dizisinin Türk uyarlaması iptal edildi. İşte iptalin arkasındaki sebepler.

2004 yılında başlayan ve büyük bir hayran kitlesi yakalayan ABD yapımı House M.D. dizisi 2012 yılında 8. sezonuyla final yapmıştı. Dizinin Türkiye'de de hatırı sayılır sayıda hayranı bulunuyor. İlgi çekici bir dizi olan House M.D.'nin geçtiğimiz aylarda Türkiye'de uyarlama olarak ekrana geleceği açıklanmıştı. Başrol için Ozan Güven ve Halit Ergenç konuşuluyordu ancak tercih Halit Ergenç'ten yana kullanılmıştı.

House M.D. dizisinin baş karakteri her şey en ince ayrıntısına kadar düşünen obsesif bir doktor olan Gregory House. İşte dizinin bu ana karakterinin Halit Ergenç tarafından canlandırılacağını öğrenmiştik. Son olarak Kanal D'nin Vatanım Sensin dizisinde rol alan Halit Ergenç'in ekranlara dönecek olması memnuniyetle karşılanmıştı. Buna karşın her şey planlandığı gibi gitmedi. House M.D. uyarlaması henüz hazırlık aşamasındayken apar topar iptal edildi.

house m.d halit ergenç ile ilgili görsel sonucu

İptalin ardından yapım şirketinde ayrılık yaşandı

House M.D.'nin Türkiye uyarlamasını Karga Seven Pictures yapıyordu. Ani bir kararla yapım şirketi diziyi yapmaktan vazgeçti. Yapım şirketinde çalışan önemli isimler Durul ve Yağmur Taylan'ın iptal kararı sonrası diziden ayrıldığı haberleri dillendiriliyor.

Televizyon basınının nabzını tutan Birsen Altuntaş bu haberi şu tweetle duyurdu: 

"Dr House projesinin iptal olmasının ardından Taylan Biraderler'in de Karga Seven Pictures'tan ayrıldığı konuşuluyor."

House M.D. dizisi neden iptal edildi?

Sevilen dizinin iptal edilme sebebiyle ilgili kesin bir bilgi yer almıyor. Geçtiğimiz gün Halit Ergenç'in Babil olarak anılan bir dizide rol alacağıyla ilgili basında bazı haberler yapıldı. Babil dizisinin yapımını Ay Yapım üstlenecek. Hangi kanalda yayınlanacağı belli olmayan dizinin yönetmenliğini ise Uluç Bayraktar yer alacak. Halit Ergenç'in adının bu diziyle anılmasının ardından gelen bu iptal kararı şaşkınlıkla karşılandı. Bu durumda neyin sebep olduğu belli değil ancak şu bir gerçek ki House M.D. uyarlaması ekrana gelmeyecek.

28-07-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler