Hamdi Alkan 30 yıllık birikimini bağışladı!

Hamdi Alkan 30 yıllık birikimini bağışladı!
Televizyon dünyasının ünlü simalarından Hamdi Alkan 30 yıllık birikimini bağışladı. Memleketi Hatay'da kurduğu müzeye Hamdi Alkan neler bağışladı?

Hamdi Alkan’ı bilmeyeniniz yoktur. Şov ve televizyon dünyasının özel kişiliklerinden birisi olan Hamdi Alkan memleketi Hatay’da 1939 sonrası Kurtuluş Temalı bir müze açacak. Yıllardır hayalini kurduğu bu müze için gerekli bütün girişimleri ve mücadeleyi yapan sanatçı 30 yıllık birikimini de bu müzeye bağışladı.

30 yıllık birikimini bağışladı!

80’liler Hamdi Alkan’ı daha çok Gazman olarak tanır. Hamdi Alkan, TRT, Show TV başta olmak üzere birçok televizyon kanalında programlar yapmıştır. TRT’de yayınlanan 3 Aşağı 5 Yukarı adlı program Hamdi Alkan’ın ilk televizyon deneyimidir. Bu program yayınlandığında takvimler 1990’ı gösteriyordu.  Öz Ofsayt, Reyting Reyting, Reyting Hamdi, Hamdi Alkan TV olarak fenomen olan programlar yaptı. Hamdi Alkan bilhassa ATV ekranlarında yayınlanan Yumurcak TV programıyla reytinglerde rekor kırdı. Bu program bir çocuk programı olsa bile ilk yüzde 35 sıraya kadar yükseldi. Bu programlardan sonra sanatçı dizilerde kısa süre rol alsa da günümüzde yönetmenlik ve yapımcılık yapmaktadır.

Eski bir köşk restore edildi!

Hamdi Altan 30 yıldır Hatay ile ilgili topladığı koleksiyonunun sergileneceği mekânı ziyaret edip inceledi. Alkan burada yaptığı açıklamada, “30 yıldır Hatay’la ilgili biriktirdiğim kartpostal, tablo, mektup ve telgraf gibi koleksiyonlarımı bağışladım,” dedi.

Köşkle ve müze ile ilgili bilgiler de veren Alkan toplam altı odada sergilenecek eserler için, her bir odanın kendine ait hikâyesi olacağını söyledi. “Hikayeler Mehmet Tekin Hoca tarafından yazılıyor. Ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin’le bu kararı verdik. En ilgi çekici parça ise Hatay Reisi Meclis Başkanı Tayfur Sökmen’e İsmet İnönü’nün yazdığı mektup,” şeklinde konuştu.

Yapılan hazırlıklar gösteriyor ki bu koleksiyonların sergileneceği mekân oldukça özel. Hatay klasik köşklerini en iyi şekilde yansıtan bu mekân özel olarak seçilmiş durumda. Her nesneye bir hikâye yazılıyor ve bunlar Türkiye tarihini etkileyen karakter hikayeleri…

Alkan köşkün seçiminde bizzat bulunurken Hatay’ın kültürel dokusunu yansıtıcı unsurlar bu seçimde arandığı görülüyor. Hatay kültürünü en iyi şekilde yansıtması için de köşk restore edilmiş. Bu yenileme süreci de hayli meşakkatli ve uzun bir süreç olduğu aşikar. Bütün bu zorlu süreçten sonra müze 23 Temmuz günü açılıyor.

 

10-05-2019
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler