Hazal Kaya oyunculuğu ile ilgili eleştirilere cevap verdi

Hazal Kaya oyunculuğu ile ilgili eleştirilere cevap verdi
Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisi seyirciyle buluştu. Dizinin başrolü Hazal Kaya, oyunculuğu hakkında yazı yazan Ahmet Hakan'a çok sert sözlerle cevap verdi. İşte o sözler…

Ünlü oyuncu Hazal Kaya'nın başrolde olduğu dizi Pera Palas'ta Gece Yarısı'nın galası yapıldı ve uzun süredir beklenen dizi seyirciyle buluştu. Hazal Kaya'nın canlandırdığı gazeteci performansı ise seyirciyi ikiye böldü. Hazal Kaya'nın oyunculuğunu beğenenler de beğenmeyenler de oldu. Pera Palas'ta Gece Yarısı ile gündemde olan Hazal Kaya hakkında bir eleştiri yazısı da Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'dan geldi. Ahmet Hakan'ın köşesinden yadığı sözler ise eleştiri sınırlarını aştı yorumlarına neden oldu. "Hazal Kaya'nın Oyunculuğundan Nefret Etmemin 5 Sebebi" başlığını kullanan Ahmet Hakan'a cevap Hazal Kaya'dan geldi. Hazal Kaya sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Hazal Kaya'dan Ahmet Hakan'a cevap

Gazateci Ahmet Hakan'ın bugünkü köşe yazında Hazal Kaya'nın oyunculuğu ile ilgili çok sert eleştiriler yer aldı. Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisindeki performansının eleştirildiği yazı başta başlığı olmak üzere birçok noktada eleştiri aldı. Ahmet Hakan'ın 'nefret' kelimesini kullanması da nefret söylemi olarak değerlendirildi. Gün boyunc konuşulan köşe yazısının ardından Hazal Kaya cevap niteliğinde bir açıklama paylaştı.

Hazal Kaya açıklamasında, "Zamanda yolculuk yapıp 100 yıl öncesine giden bir kadın nasıl doğal olabilir? Böyle bir kurguyu canlandıran bir oyuncu nasıl hayatın olağan akışıdaymış gibi gündelik oynayabilir? Bu yüzyıldaki kazanımlarla kimsesiz tek başına ayakta durmuş özgür bir kadın, geçmişte yabancılık çekmeden nasıl var olabilir? Portakalın yuvarlanışını izlediğimiz bir senaryosu yok Pera Palas'ın, organik değil, fantastik bir kurgusu var. Ben de performansımı bu detayları dikkate alarak inşaa ettim. Beğenmemiş olabilirsiniz, bazılarının eleştirinin adaletine dair terazisi kaymış da olabilir. Ama teraziniz kayarken bedenime, varlığıma nefret içerikli yorumlar yapamazsınız! Hele ayrıcalıklı konumlarını korumak için yeri gelince nasıl sustuklarını bildiklerimiz hiç yapamaz! Haddiniz değil!" ifadelerini kullandı.

Netflix'te yayınlanan Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisi merakla bekleniyordu. Hazal Kaya'nın başrolde yer aldığı dönem dizisi seyirciyle buluştu. Genel olarak beğenilen dizi hakkında olumsuz eleştiriler de yapıldı. Ahmet Hakan'ın Hürriyet'teki köşesinde yazdığı sözler ise birçok farklı kesimden tepki aldı.

06-03-2022
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar