İbrahim Tatlıses'e dava şoku!

İbrahim Tatlıses'e dava şoku!
Şirin Nisan Dengiz, babası Necdet Rüştü Efe’ye ait “Batan Gün Kana Benziyor” adlı eserin Tatlıses’in albümünde izinsiz şekilde kullandığını iddia ederek tazminat davası açtı.

İsmi sık sık tartışmalara konu olan İbrahim Tatlıses şimdi de dava şokuyla karşılaştı. 9 yıl aradan sonra televizyon ekranlarına geri dönen İbrahim Tatlıses, silahla ağır yaralanmış ve uzun süre tedavi görmüştü. Hayranları ünlü sanatçıya açılan tazminat davasını ve sonucunu merak ediyor. Şimdi detaylar.

İbrahim Tatlıses'e dava şoku!

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre İbrahim Tatlıses’in başı yine dertte. Şair ve yazar Necdet Rüştü Efe’nin tek mirasçısı ve aynı zamanda kızı olan Şirin Nisan Dengiz, İbrahim Tatlıses ile İdobay Müzik şirketini mahkemeye verdi.

21 bin liralık tazminat davası açtı.

Şirin Nisan Dengiz, babası Necdet Rüştü Efe’ye ait olan “Batan Gün Kana Benziyor” adlı eserin Tatlıses’in “Yağmurla Gelen Kadın” albümünde izinsiz şekilde kullandığını iddia ediyor. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açtığı tazminat davanın dilekçesinde şu cümleler yer aldı: “İbrahim Tatlıses ve İdobay Müzik eserin mirasçısına bildirimde bulunmadan eseri izinsiz kullanmıştır. Eser, Tatlıses ve İdobay Müzik tarafından YouTube gibi sitelerde izinsiz olarak kullanılmaya devam etmektedir.”

Haberi yapan Hürriyet gazetesi muhabiri Özge Eğrikar’a göre İbrahim Tatlıses’in avukatı ile Dengiz’in avukatı arabuluculuk görüşmesi yaptı ancak bir anlaşma sağlanamadı. Mahkeme süreci başlayan dava ile ilgili sıcak gelişmeleri takipçilerimizle paylaşamaya devam edeceğiz.

İbrahim Tatlıses Kimdir?

1952 Şanlıurfa doğumlu Tatlıses’in gerçek adı İbrahim Tatlı’dır. Genç yaşta inşaatlarda çalışırken yanık sesle söylediği türkülerle keşfedildi. Hiçbir eğitim alamayan Tatlıses, 1974'te Ankara'daki Kınalı Pavyon'da söylediği "Ayağında Kundura" türküsü ile tanındı. Önceleri Ankara Radyosu'na türkücü olarak çıkan Tatlıses o günlerin moda akımı arabesk şarkılarla Türkiye, Balkanlar ve Ortadoğu’da meşhur oldu. Ayağında Kundura-Ceylan filmiyle oyunculuk kariyerine adım atan Tatlıses, kendi adıyla kurduğu Müzik şirketiyle sektöre birçok şarkıcı kazandırdı. İmparator lakabı takılan Tatlıses, yönetmen, oyuncu, senarist, söz yazarı, köşe yazarı, besteci, programcı ve şarkıcı kimliğiyle birçok esere imza attı. Müzik kariyerinin yanında, gıda, inşaat ve seyahat gibi birçok sektörde yatırımlar yapan sanatçı 2011 yılında uğradığı saldırı sonucu ağır yaralandı. Halen Star Tv’de cumartesi günleri yayınlanan İbo Show’u sunan İbrahim Tatlıses, sahnelerden uzak durmaktadır.

18-02-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar