İnternet Yayın Platformu Netflix Rekora Koşuyor

İnternet Yayın Platformu Netflix Rekora Koşuyor
Dünyanın en çok aboneye sahip internet yayın platformlarından Netflix yılın ilk çeyreğinde geçen seneye göre daha çok kazandı ancak daha az kar etti.

Son yıların en popüler yayıncılık mecralarından internet yayın platformları her geçen gün sayılarını artırıyor ve içeriklerini zenginleştiriyor. Daha çok abonelik sitemiyle faaliyet gösteren internet yayın platformları arasında en popüler olan ise Netflix. Hemen her ülkede faaliyet gösteren ve özellikle yayın yaptığı ülkelerdeki yerli içeriklerle abone sayısını artıran platform dünyada en büyük aboneye sahip platformlardan biri ve aynı zamanda Türkiye’de de en çok abonesi olan platform durumunda. Binlerce içerikle abonelerine hizmet veren Netflix geçtiğimiz sene yayına başladığı günden itibaren ilk kez abone kaybı yaşamıştı. Bu kaybın önüne geçmek için çalışmalarını yoğunlaştıran platform bu yılın ilk çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı.

Karı Azaldı

Netflix bu yılın ilk çeyreğinin bilançosunu açıkladı. Buna göre şirketin yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelir geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,7 oranında artış gösterdi ve 8,2 milyar dolar oldu. Firmanın geliri geçen yılın aynı döneminde 7,9 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Şirketin net karı da ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,3 azalışla 1,3 milyar dolara geriledi. İnternet yayın platformu Netflix’in geçen yılın aynı döneminde net karı 1,6 milyar dolar olarak kaydedilmişti. Aynı şekilde şirketin hisse başına düşen karı da aynı dönemde 3,53 dolardan 2,88 dolara geriledi.

Şifre Paylaşımı Başlıyor

Bu arada internet yayın platformu Netflix daha önce sadece dört ülkede başlattığı ücretli şifre paylaşımı uygulamasını genişletme kararı aldı. Buna göre platform dört ülkede başlattığı bu uygulamasını Amerika Birleşik Devletleri dahil diğer ülkede de uygulayacağını duyurdu. Dünyanın en çok aboneye sahip platformlarından olan Netflix ülkemizde de özellikle yerli içeriklerle seyircisini artırmaya çalışıyor. Platform son zamanlarda Şahmaran ve benzeri yerli içeriklerle seyredilme oranını oldukça artırırken aynı zamanda abone sayısını da artırıyor. Platformun yakında peş peşe pek çok yeni yerli içeriğinin seyirciyle buluşacağı biliniyor. Bunlar arasında özellikle Kıvanç Tatlıtuğ’un başrolünde yer aldığı Boğa Boğa filmi merakla bekleniyor. Platformun Şahmaran ve Biz Kimden Kaçıyorduk Anne adlı yapımları ise platformun en çok seyredilen yerli içerikleri arasında yer alıyor.

21-04-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler