İpek Bilgin ve Aslı Enver’in Bir Araya Geldiği ‘’Sırça’’ Oyunu 22 Mayıs’ta...

İpek Bilgin ve Aslı Enver’in Bir Araya Geldiği ‘’Sırça’’ Oyunu 22 Mayıs’ta...
Usta oyuncu İpek Bilgin, Aslı Enver, Güven Murat Akpınar ve Cem Yiğit Üzümoğlu’nun bir araya geldiği ‘Sırça’ tiyatro oyunu 22 Mart’ta sahne alacak oyunun gösterim tarihleri ise…

Star TV ekranlarında yayınlanan ‘İstanbullu Gelin’ dizisinde gelin-kaynana Süreyya ve Esma olarak ekranlara gelen İpek Bilgin ve Aslı Enver’in, Özcan Deniz’le partner olduğu dizi 3 sezon sürdü. 87. Bölümde dizi final yaptı. Dizide Osman karakterine hayat veren Güven Murat Akpınar’ın da yer aldığı ‘Sırça’ oyununda bu usta üç isim bir araya geldi. Bu isimler dışında bir de Cem Üzümcü’nün de rol aldığı Sırça Oyunu 22 Mart’ta Maximum Uniq Hall’da prömiyer yapacak… Oyunun ilk gün biletleri kısa sürede tükendi. Oyunun hazırlıkları da devam ediyor. Sırça tiyatro oyunu ile ilgili gösterim tarihleri de belli oldu. İşte Oyunla ilgili merak edilenler…
 

‘Sırça’ Tiyatro Oyunu 22 Mart’ta Perde Açıyor!

20. yüzyılın en büyük tiyatro yazarlarından olarak bilinen Tennessee Williams’ın ABD çapında tanınmasını sağlayan ilk eserinden Hira Tekindor tarafından çevrilen ve İbrahim Çiçek tarafından yönetilen Sırça, 22 Mart’ta Maximum Uniq Hall’de prömiyerini yapıyor.

 

Aslı Enver İnstagram hesabından, oyunun 22 Mart’taki gösteriminin biletlerinin tükendiğini duyurdu. Satışa çıktıktan kısa bir süre sonra biletlerin tükenmesi, ilginin ne kadar büyük olduğunu da gösteriyor.

 

‘Sırça’ Tiyatro Oyun Konusu

‘Sırça dediğin zaten hemen çıt diye kırılıyor... Ne kadar dikkat edersen et!’

‘Çok hassas, her an kırılabilir ve tam da bu yüzden her an kırabilir insanların hikayesi’

‘Ama umut hep var, onu biliyoruz!’ mottosuyla oyun başlıyor.

 

Sırça anılar üzerine bir oyun. 

Bu yüzden biraz duygusal, biraz loş ve biraz da gerçek dışı.

Seni bırakıp giden bir eşin ardından çocuklarına sıkı sıkıya tutunmak ve gülümsemek mi doğru olan?

Ya da sinemaların, barların, sokakların ışıklarında gözlerini sonsuz bir yanılsamaya mı açmak? Mesela her gece evden çıkıp; bütün dertlerin, sıkışmışlıkların, olmamış hayallerin acısını sokaklarda çıkarmak?

Bu değilse evinde oturup dünyadaki her şeyden korkmak ve sırça oyuncaklarına sığınmak mı olması gereken?

Bilmiyoruz…

Ama umut hep var onu biliyoruz.

 

Umut bazen her sabah aynı mutlulukla uyanan annede, bazen yıllar önce gidilmiş müzikaldeki o bir saniyede, bazen de gitmek üzere çoktan planlarını yapmış bir oğulun denizde göreceği o tatlı dalgalarda…

Ama adı üstünde umut. Umut çoğu zaman insanda ve işte bu yüzden umut etmek ve beklenti sahibi olmak arasında belli belirsiz bir çizgi var.

Gerçeğin aceleye ihtiyacı yok ama gerçek en sonunda gerçek. Sen her ne kadar başka şeyler beklesen de.

Bazen bir adam gelir.

Ve sen gerçek dünyadan ne kadar kopuk olsan da o gerçek dünyanın temsilcisi gibi bir şeydir. Şair de olsan, sembollere ayrı bir hassasiyetin de olsa bu adam senin için çok geç kaldığın; uzun zamandır beklediğin, hayatta peşinden koştuğun şeyleri-beklentileri temsil ediyor olabilir.

Ama gerçekler acıtır… Ve her aile bir gerçeğin ardından parçalanır.

En sevdiğin geride kalırken gidebilir misin?

Ya da fırtınalı denizlerde hayallerine kavuşabilir misin?

Bilmem…

Belki.

İpek Bilgin, Aslı Enver, Cem Yiğit Üzümoğlu ve Güven Murat Akpınar’ı bir araya getiren Sırça, uzun zamandır beklenen isimleri etkileyici bir oyunla aynı sahnede buluşturuyor. İbrahim Çiçek’in yönetmenliğini, BKM, Craft ve IdPro’nun ise yapımcılığını Duygu Bayram’ın üstlendiği, dekor ve ışık tasarımını Kerem Çetinel, kostümünü Nihal Kaplangı, müziklerini ise Ömer Sarıgedik yaptı. Sırça, anıların duygu yüklü kırılganlığını hassasiyetle sahneye taşırken, duygusal ve gerçek dışı taraflarını iddialı performanslarla 22 Mart Salı günü ilk kez seyirciyle buluşacak.

Sırça Tiyatro Oyun Tarihleri:

22 Mart 2022 – Maximum UNİQ Hall – İstanbul - Bitti

30 Mart 2022 – Maximum UNİQ Hall - İstanbul

6 Nisan 2022 – Maximum UNİQ Hall - İstanbul

9 Nisan 2022 – Maximum UNİQ Hall - İstanbul

13 Nisan 2022 – Maximum Uniq - İstanbul

20 Nisan 2022 – Maximum Uniq - İstanbul

22 Mayıs 2022 – Maximum Uniq - İstanbul

Sırça Oyun Bilet Fiyatları:

1. Kategori EK - 370.00 TL

1. Kategori - 318.00 TL

2. Kategori - 266.00 TL

2. Kategori - Kısıtlı Görüş - 266.00 TL

3. Kategori - 215.00 TL

4. Kategori - 163.00 TL

20-03-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar