Nergis Kumbasar Nurseli İdiz ve Kimya Gökçe Aytaç’tan ‘’Etekler ve Pantolonlar’’ Oyunu 6 Mayıs’ta…

Nergis Kumbasar Nurseli İdiz ve Kimya Gökçe Aytaç’tan ‘’Etekler ve Pantolonlar’’ Oyunu 6 Mayıs’ta…
Nurseli İdiz, Nergis Kumbasar ve Kimya Gökçe Aytaç’ın rol aldığı tiyatro oyunu ‘’Etekler ve Pantolonlar’’ Türkiye’nin dört bir yanında sanatseverlerle buluşup güldürmeye geliyor.

Nergis Kumbasar, son olarak 2019 yılında ‘Çat Kapı Aşk’ sinema filminde oynamış, filmde ‘Ayten’ karakerine hayat vermişti. TV de ise 2020 yılında ‘İyi Günde Kötü Günde’ dizisinde ‘Perihan’ karakterini canlandırmış. Dijitalde ise, 2021 yılında ‘Sihirli Annem’ dizisin de ‘Perihan’ karakterini oynamıştır. Bir diğer oyuncu Nurseli İdiz ise, 2009 yılında ‘Güneşi Gördüm’ filminde oynamıştı. 2021 Yılında ise Atv de ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinde ‘Madam Anna’ karakterine hayat vermişti. Nurseli İdiz sinema ve dizi oyunculuğunda çok tiyatro sahnesinde oyunculuğunu konuşturuyor. Kimya Gökçe Aytaç, en son 2020 yılında ‘Kovala’ sinema filminde oynadı. TV de ise 2021 yılında ‘Masumiyet’ adlı dizide ‘Aslı’ karakterine hayat verdi. Şimdi ise bu üç önemli oyuncu ‘Etekler ve Panlotonlar’ tiyatro oyununda bir araya geliyor. Nurseli İdiz, Nergis Kumbasar ve Kimya Gökçe Aytaç’ın muhteşem oyunculuklarıyla sahnelediği oyunun detaylarını ve oyun tarihlerini haberimizde bulabilirsiniz.

 

Etekler ve Pantolonlar Tiyatro Oyunu

35. Uluslararası Tüketici Kalite Zirvesi Yılın Tiyatro Ödülü, Moonlife Dergisi ve Altın Palmiye Ödüllerinde 2021 yılının ‘En İyi Tiyatro Oyunu’ ödülüne layık görülen, Nurseli İdiz, Nergis Kumbasar gibi usta isimlerin rol aldığı Etekler ve Pantolonlar oyunu oldu.

 

Mine Artu’nun kaleme aldığı Serkan Budak’ın rejisiyle perde açan Etekler ve Pantolonlar adlı müzikli komedi oyunu Türkiye’nin dört bir yanında sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

 

Tiyatro Yeditepe’nin yapımcılığını üstlendiği, Mine Artu’nun yazdığı ve Serkan Budak’ın yönettiği oyunda; Nergis Kumbasar ‘Nurcan’, Nurseli İdiz ‘Aysel’, ve Kimya Gökçe Aytaç ‘Melisa’ karakterini canlandırıyor. Usta isimlerin bir araya geldiği oyunda erkek kadın ilişkileri anlatılıyor. Oyun iki farklı yaratılışa sahip erkeğin ve kadının dünyasına ince ince dokunuyor. ‘Etekler ve Pantolonlar’ kendi seçimlerini yok sayan, kendisine dayatılan hayatı yaşayanların hikayesini anlatıyor.

 

‘Etekler ve Pantolonlar’ Tiyatro Oyunu Konusu

Nurcan yıllardır görüşmediği okul arkadaşı Aysel’e sürpriz yaparak evine ziyarete gelir. Nurcan kocasının kendisini aldattığını ve intikam alacağını bu konuda Aysel’den yardım istemek için geldiğini açıklar. Aysel Nurcan’ın durumuna üzülür ve ona yardım edeceğini söyler. Aysel ve Nurcan, Nurcan’ın eşine karşı strateji belirlerken, Aysel de bu durumlardan etkilenip kendi evliliğini sorgulamaya başlar. Nurcan ve Aysel evliliklerini sorgularken geçmişlerine bir yolculuk yaparlar ve aslında ikisi de hayatlarında olmak istedikleri gibi değil de, aile ve çevre baskısıyla, başkalarının onları görmek istedikleri bireylere dönüştüklerini anlarlar. İki eski arkadaşın evliliklerini sorgulamak için başladıkları süreç, artık kendi istedikleri hayatlara doğru yol aldıkları bir sürece dönüşür.

 

Yazan : Mine Artu

Yöneten : Serkan Budak

Yönetmen Yardımcısı : Irmak Uzun

Oyuncular : Nurseli İdiz, Nergis Kumbasar, Kimya Gökçe Aytaç

Dekor : Nazmi Karabacak

Işık : Emre Kahraman

Müzik Düzenleme : Özden Çairli

Yapımcı : Ali Temiz

Organizasyon : Cenk Oygur

 

Etekler ve Pantolonlar Tiyatro Oyun Tarihleri:

22 Mart 2022 – Süleyman Demirel Kültür Merkezi – Kocaeli

24 Mart 2022 – Nihat Zeybekçi Kültür Merkezi - Denizli

25 Mart 2022 – Aydın Kültür Merkezi – Aydın

26 Mart 2022 – Nazilli Kültür Merkezi - Denizli

27 Mart 2022 – Nazım Hikmet Kültür Merkezi (Konak Halk Sahnesi) – İzmir

30 Mart 2022 – Düzce Kültür Merkezi – Düzce

16 Nisan 2022 – Cevahir Sahnesi – İstanbul

17 Nisan 2022 – Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi - İstanbul

06 Mayıs 2022 – Selçuklu Kongre Merkezi – Konya

Bilet Fiyatları:

1. Kategori - 120.00 TL

20-03-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar