İzinsiz reklam kullanan Hadise’ye ikinci mahkeme şoku

İzinsiz reklam kullanan Hadise’ye ikinci mahkeme şoku
Tv8 kanalında jüri üyeliği yapan Hadise, 500 bin Euro karşılığında reklam anlaşması imzaladı. Sahiplerinden izin almayan Hadise şimdi mahkemelerle uğraşıyor.

Şarkıları ve jüri üyelikleriyle dikkat çeken Hadise büyük şok yaşıyor. İzinsiz reklam kullanan şarkıcı Hadise’ye ikinci mahkeme açıldı. Üst üste yaşadığı mahkeme şokları karşısında ünlü şarkıcının tepkisi nedir? Davalar kimin lehine sonuçlandı? Şimdi detaylar

İzinsiz reklam kullanan Hadise’ye ikinci mahkeme şoku

Ender Gündüzlü önceleri pek bilinmezken son olaylarla birlikte adını herkesin duyduğu bir besteci. ‘Aşk Kaç Beden Giyer’in bestecisi olan Ender Gündüzlü, şarkısını izinsiz reklamda kullandığı iddiasıyla Hadise’ye bir dava açmıştı. Sembolik bin liralık dava sürerken şarkıcının vurdumduymaz tavrı nedeniyle 141 bin 885 liralık ikinci bir dava açtı. Olayın şokunu yaşayan Hadise bu sefer işi ciddiye aldı ve konuyla ilgilenmesi için avukatını görevlendirdi.

500 bin Euroluk reklam pastası paylaşılamıyor

Verdiği magazin haberleriyle dikkat çeken Hürriyet gazetesinin haberine göre olay 2 yıl önce başladı. Tv8 kanalında yayınlanan birçok müzik programında jüri üyeliği yapan Hadise, 2 yıl önce Trendyol alışveriş sitesiyle 500 bin Euro karşılığında reklam anlaşması imzaladı. Bu anlaşmayı yeterince incelemeyen Hadise, 'Aşk Kaç Beden Giyer'in site reklamlarında kullanılmasına izin verdi. Ne olduysa bundan sonra oldu. Hadise, reklamın sitesinde kullanılması için besteci Ender Gündüzlü, söz yazarı Deniz Erten’den ve yapımcı Bülent Seyhan’dan gerekli izinleri almadı. Bunun üzerine şarkıcıya ulaşamayan Ender Gündüzlü, avukatına yetki vererek Hadise’nin yanı sıra sitenin sahibi DSM Grup Danışmanlık’a da tazminat davası açtı.

Şarkıcı Hadise: “İzin almıştık”

Olayın mahkemeye intikali üzerine olayı önemsemeyen Hadise, avukatı vasıtasıyla savcılığa cevap dilekçesi yazdı. Hadise’nin cevap dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: “Ender Gündüzlü, Hadise’ye verdiği muvafakatname ile eserin yayınlanmasına, çoğaltılmasına, dağıtılmasına, internet ve her türlü dijital ortamda yayımlanmasına izin vermiştir. Davanın reddini istiyoruz.”

Bu dava devam ederken Ender Gündüzlü Hadise ve DSM Grup Danışmanlık’a ikinci bir dava daha açtı. Dilekçede ilk davanın bilirkişi raporları sunularak yüklü miktarda tazminat istendi. Gündüzlü’nün dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: “Bilirkişi raporlarında Ender Gündüzlü’nün davalılardan talep edebileceği en az tazminat tutarının 141 bin 885 lira olabileceği netlik kazandığından ikinci davayı açmış bulunmaktayız”

Hadise Açıkgöz kimdir?

1985 Belçika doğumlu Hadise Idool 2003 yarışmasına katıldı. Yarışma sonrasında ilk albümü olan Sweat ve hit parçası "Stir Me Up" şarkısıyla Belçika'da ve Türkiye'de tanındı. Ülkemize kesin dönüş yapan şarkıcı hadise, “Deli Oğlan" şarkısıyla şöhreti yakaladı. Türkiye'yi 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Düm Tek Tek" ile temsil etti ve dördüncü oldu. Hadise halen Acun Ilıcalı’nın patronluğundaki Tv8 kanalında yayınlanan müzik yarışmalarında jüri üyeliği yapmaktadır.

07-03-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar