Kurtlar Vadisi'nin emektar oyuncusu huzurevinde yaşıyor

Kurtlar Vadisi'nin emektar oyuncusu huzurevinde yaşıyor
Kaldığı huzurevinden çok memnun olduğunu belirten Tahsin Tonkuş oyunculuk çalışmalarının devamı için İstanbul Huzurevi'nde kalmak istediğinin altını çizdi.

Tecrübeli oyuncu Tahsin Tonkuş, evimden yaklaşık yirmi yıl önce ayrıldım, huzurevini tercih ettim. Beş sene Erzurum'da kaldım. Bir buçuk yıldır burada, kalıyorum. Huzurevinde devletimizin şefkatli kollarını gördüm. Evde olmanın tadını asla özlemiyorum dedi.

73 yaşındaki sinema ve dizi oyuncusu huzurevinde kalıyor

Birçok dizi, sinema, reklam ve tiyatro oyununda oynayan Tahsin Tonkuş Sivas Valiliği İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzur Evi’nde kalıyor. Lale Devri, Galip Derviş, Seksenler, Arka Sokaklar, Kurtlar Vadisi gibi birçok önemli projede yer alan Tahsin Tkuş 20 yıl önce evinden ayrıldığını söyledi. Merhume Ayla Algan gibi çok önemli isimlerden oyunculuk eğitimi aldığını belirten Tonkuş esas mesleğinin makine teknisyeni olduğunu söyledi. 

Ayla Algan’dan yunculuk eğitimi aldım

Huzur evindeki arkadaşları ile yaşamaktan mutlu ve huzurlu olduğunun altını çizen Tahsin Tonkuş sözlerine şöyle devam etti; "Ben ortaokuldayken Sivas Halk Eğitim Merkezinde bağlama ve drama derslerine başladım. Bir süre sonra Sivas'tan çalışmak için İstanbul'a gitmem gerekti. Ben makine teknisyeniyim fabrikalarda çalıştım ve bu arada da Sivas Halk Eğitimdeki drama hocam 'uygulamalı bir tiyatro grubunda ol mutlaka eğitim al' dedi. Onun ricası üzerine bağlamayı öteledim ve tiyatroya öncelik verdim. Uzun yıllar hem eğitim aldım hem çalıştım. Bununla birlikte doktrin öğrencisiyim drama ve oyunculuk. Branş hocamız merhume Ayla Algan hanımefendiydi, kendisini çok severdik. Daha sonra haliyle yapımcıların izniyle hem tiyatroyu hem sinemayı beraber yürüttüm ve birçok projede yer aldım. Evimden yaklaşık yirmi yıl önce ayrıldım, huzurevini tercih ettim. Beş sene Erzurum'da kaldım. Bir buçuk yıldır burada, kalıyorum. Huzurevinde devletimizin şefkatli kollarını gördüm. Evde olmanın tadını asla özlemiyorum. Çünkü buradaki personellerimizle en büyüğünden en küçüğüne kadar bir kardeşlik diyaloğu içindeyiz" dedi

İstanbul Huzur Evi’nde kalmak istiyorum

"Tiyatro oyuncusuyum aynı zamanda tiyatro grubumuzdan yapımcımızın izniyle kameraya transfer oldum ve birçok dizi, reklam ve filmde oynadım" diyen 73 yaşındaki emektar  oyuncu Tahsin Tonkuş, "Şimdi İstanbul huzurevinde olmak isterdim daha yakın olacaktım projelerde çalışmaya devam edecektim. Orada mümkün olmadı boş yer olmadığından dolayı o nedenle Anadolu'ya geldim. Yoksa İstanbul'da olsaydım çalışmalarım devam edecekti. Biz ya tiyatro provasında ya da sette nefes alıyoruz. Diğer zamanlar kendimi yarım nefes alıyor yarım yaşıyor kabul ediyordum. Takdir edersiniz ki tiyatro provaları, sahnesi olsun insana hayat veren yerlerdi. O nedenle hep o dünyanın içindeydim. Koca bir hayat su gibi geçti. Gençler mutlaka drama eğitimi alsınlar. Ben tiyatro dışında bir hayat düşünemiyorum. Doktor da olsanız avukatta olsanız kendinizi ifade edebilmenin en güzel en kolay sanatı dramadır. Başarıya giden yol insanın kendini ifade edebilmesinden geçer" şeklinde konuştu.

23-03-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar