Kuruluş Osman 3. Bölüm izle!

Kuruluş Osman 3. Bölüm izle!
. Diziseverlere tarih ve inanç aşılayan Kuruluş Osman dizisi 3. Bölümde neler yaşanacak, son bölümde neler oldu, detayları haberimizde...

Başladı başlayacak derken efsane kaldığı yerden devam etti. Diriliş Ertuğrul’un devamı olan Kuruluş Osman 3. Bölümüyle bu akşam ekranlardaki yolculuğuna devam edecek. Atv'nin ses getiren yeni dizisi Kuruluş Osman son bölümüyle çarşamba akşamlarına ambargo koymayı sürdürüyor. Tanıtımdaki sözler daha şimdiden izleyenleri heyecanlandırdı. Diziseverlere tarih ve inanç aşılayan Kuruluş Osman dizisi 3. Bölümde neler yaşanacak, son bölümde neler oldu, detayları haberimizde.

Kuruluş Osman 3. Bölüm izle!

2. bölümünün yayınlanmasının ardından ekranlarda tanıtımı dönen Kuruluş Osman 3. Yeni bölümü bu akşam saat 20:00’de Atv ekranlarında izleyicisiyle buluşacak. Kuruluş Osman 3. Bölümüne tanıtımdaki şu sözler damga vuracak. "Allah'ım bu toprakları aşan ufuklarımı, haritalara sığmayacak hayallerimi bilen sensin. Bu düşü gerçek eyle..." Kaleden kurtulup obaya dönen Osman, kızının yardımıyla Şeyh Edebali ile tanışır ve ondan el alır. Obasını toplayan genç yiğit gerekirse cenk işareti verir. Amcası Dündar Beyin muhalefetine rağmen obasını cenke hazırlayacak mı 04 Aralık Çarşamba günü akşamı öğreneceğiz. Canlitv platformu olarak keyifli seyirler diliyoruz.

Kuruluş Osman son bölümde neler oldu?

Atv’de Diriliş Ertuğrul’un devanı olarak yayınlanan Kuruluş Osman 2. bölümü ile seyirciden tam not aldı. 2. Bölümde Bamsı Bey'in oğlu Aybars'ın katillerinin kalede yuvalanan bir ihanet şebekesi olduğunu düşünen Osman’ın gizlice kaleye girmesine şahit olduk. Kalede güvendiği tek kişi olan Kulucahisar Tekfur'u Yorgopolos ile gizli bir anlaşma yapan Osman hiç ummadığı bir olaya şahit oldu. Öldürülen tekfurun cesedi, ayaklarının dibine atılınca bunun bir tuzak olduğunu düşünen Osman, katillerin peşine düştü. Kan kardeşi Aybars'ın katilleri için kaleye giren Osman, tekfurun katili olmakla suçlandı. Osman’ı yakalamak için amcası ve kayının  ileri geleneri kaleye devat edildi. Amaç Osman’ı teslim olmaya zorlamaktı. Kayı boyunun ileri gelenlerinin serbest bırakılması için Osman teslim oldu ve zindana tıkıldı. İçerden destek alarak kalden kaçan Osman bataklıkta kendisini kurtaran rahibeler ile karşılaştı ve rahibelerin gerçek kimliğini öğrendi. Rahibeler gerçekte Edebali’nin kızı ve arkadaşıydı.Böylece bundan sonra en büyük destekçisi olacak olan Şeyh Edebali ile de yolları kesişti.

Kuruluş Osman Şeyh Edebali kimdir?

1206 yılında doğan Şeyh Edebali’nin 120 yaşına kadar yaşadığı söylenir. 1326 yılında vefat eden Şeyh Edebali Osmanlı Devletinin manevi kurucusudur. Osman Bey'in akıl hocası ve şeyhi olarak uzun yıllar hizmet etmiş ve İslami konular hakkında eğitim vermiştir. Bilecik sınırları içindeki mezarı Şeyh Edebali Türbesi olarak bilinir. Kuruluş Osman dizisinde Seda Yıldız’ın canlandırdığı Şeyh Edebali hem Osman Bey' in hocası hem de Osman'ın karısı Bala Hatun'dan dolayı kayınpederidir.

04-12-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler