Kuruluş Osman Davut’un açıklamaları gündem oldu

Kuruluş Osman Davut’un açıklamaları gündem oldu
Çarşamba akşamlarına imza atan Kuruluş Osman'ın oyuncularından Ahmet Yenilmez, canlandırdığı Demirci Davut karakteri ve dizi hakkında gündem oluşturan açıklamalarda bulundu

Diriliş Ertuğrul’un devamı olarak Atv ekranlarında 2. Sezonunu yaşayan Kuruluş Osman dizisinde Demirci Davut’a hayat veren oyuncu Ahmet Yenilmez dizi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kuruluş Osman’ın misyonunu en iyi anlayan oyunculardan biri olan Ahmet Yenilmez, severek görev yaptığı Kuruluş Osman’ın 20 yıl sonraya tohum ektiğini belirtti. İşte o açıklamalar ve usta oyuncu Ahmet Yenilmez kimdir, haberimizde.

Kuruluş Osman Davut’un açıklamaları gündem oldu

Bozdağ Film’in yapımını üstlendiği Atv dizisi Kuruluş Osman, ikinci sezonda da reyting şampiyonu oldu. Çarşamba akşamlarına imza atan dizinin başrol oyuncularından Ahmet Yenilmez, canlandırdığı Demirci Davut karakteri ve dizi hakkında gündem oluşturan açıklamalarda bulundu. Bozdağ Film YouTube kanalına konuşan Ahmet Yenilmez’in sözlerini aynen yayınlıyoruz.

Bizler bir cihat yapıyoruz

Deliyürek ve Kurtlar Vadisi dizilerinde kült rollere imza atan usta oyuncu severek rol alıdğı dizinin misyonunu şu sözlerle paylaştı: “ Biz hikaye anlatıcısıyız. Son dönem itibariyle dünyanın içinde bulunduğu Kovid-19 salgını her alanı daralttı. Daralan alanda durmaması gereken ana alanlardan birisi de sanattır bana göre. Bir işi yaptığınızda hedefiniz olur ama gelecekte yapmış olduğunuz işin doğurduğu sonuç sizin hayalinizin ötesinde olur. Bir nevi geleceğe söz söylersiniz.” Ertuğrul Gazi’nin bundan önceki bölümlerde çok güzel bir sözü vardı. Demirciye dönüp, ‘Ahiler, sanatkarlar, esnaflar, her biriniz Demirci Davut usta gibi olun. Sizler de bir cihat yapıyorsunuz.’ Ben şuna kesinlikle inanıyorum ki bu işin nasıl bir iş olduğu, nasıl bir etki uyandırdığı 20-30 sene sonra çıkacaktır. Çünkü değerler yeniden anlam kazanıyor, coğrafyalar yeniden şekilleniyor. Kuruluş Osman senaryosunun verdiği mesajlar, bir nevi 20-30 yıl sonraya ekilmiş tohumlardır"

Ahmet Yenilmez Kimdir?

1966 Ordu doğumlu oyuncu Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Tiyatroya henüz öğrenci iken ilgi duyan Yenilmez, 1978 yılında Ordu Belediyesine ait Karadeniz Tiyatrosu Deneme Sahnesinde rol aldı. 1983 yılında düzenlenen Karadeniz Bölgesi Tiyatro Festivalinde Cevat Fehmi Başkut'un "Ölen Hangisi" adlı oyununda gösterdiği performansla "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü aldı. 1985 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Kolu'nu, 1998 yılında  Sarıyer Belediye Tiyatrosu'nu kuran usta oyuncu, şöhret olmasını sağlayan "Yusuf Yüzlüler" adlı oyunu yönetip oynadı.

Tiyatroları

Yusuf Yüzlüler

Bir Ben Vardır Bende Benden İçeri

Medeniyetinizden İstifa Ediyorum

Milenyum Eşiğinde Türkiye

Televizyon Dizileri

Deli Yürek

Ekmek Teknesi

Aynalı Tahir

Acı Hayat

Kurtlar Vadisi Pusu

31-01-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar