Kuruluş Osman Dizisinin Sezon Finalinde 3 İsim Birden Diziden Ayrıldı!

Kuruluş Osman Dizisinin Sezon Finalinde 3 İsim Birden Diziden Ayrıldı!
Bozdağ film imzalı Atv ekranlarının reyting rekortmeni Kuruluş Osman dizisi 98. Bölüm ile 15 Haziran Çarşamba akşamı sezon finali yaptı. Diziden 3 flaş isim ayrıldı. İşte o isimler

Atv ekranlarında 3 sezondur büyük ilgiyle izlenen Kuruluş Osman dizisi 15 Haziran Çarşamba akşamı sezon finali yaptı. 98. Sezon finali bölümüyle de reytingleri altüst etti.  Engin Altan Düzyatan’ın başrollüğünde 2014-2019 yılları arasında TRT1 ekranlarında 5 sezon 150 bölüm ile yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı niteliğinde çekilen dizi, Bozdağ Yapım tarafından çekilmiştir. Yapımcılığını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği 20 Kasım 2019 tarihinde ilk bölümü ekranlara gelen dizinin başrolünde Burak Özçivit yer alıyor. Metin Günay’ın yönetmen koltuğunda oturduğu, proje tasarımını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ, Atilla Engin, Ozan Bodur ve Aslı Zeynep Peker Bozdağ’ın birlikte kaleme alıyor. Ertuğrul Gazi’nin oğlu, Osman Bey tarafından Osmanlı’nın Kuruluşunu, bu büyük imparatorluğun nasıl kurulduğunu ne mücadeleler verildiğini konu edinen dizi Kuruluş Osman’da Sezon finalinde 3 flaş ayrılık yaşandı. Kuruluş Osman dizisine sezon finali ile diziye veda eden isimler kimler oldu? İşte o isimler…

 

Kuruluş Osman’ın Aygül Hatun’u Buse Arslan Diziden Ayrıldı

15 Haziran 2022 Çarşamba akşamı 98. Sezon finali bölümü ile ekranlara gelen Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey’in düşmanlarına kurduğu büyük oyun izleyenlerle buluştu. Ayrıca dizide Aygül Hatun karakterine hayat veren Buse Arslan diziden ayrıldı.

 

Kuruluş Osman sezon finalinde Osman Bey için artık hedef Yenişehir’dir. Osman Bey ve Alpleri Yenişehir’i kuşatırken Bala, Malhun, Ayşe, Aygül Hatunlar ve bacılar da boş durmayarak kılık değiştirerek kaleye sızdı. Hatunlar düşmanı içerden çökertmeye çalışırken ve düşmanla kıyasıya savaşırken dusman tarafindan Osman bey ve ordusu tuzaga cekilirken, oklar Cergutay’a dogru yöneldi. Onu kurtarmak için önüne atılan ve kendisine gelen ok ile yaralanan eşi Aygül Hatun ölerek diziye veda etti.

3 sezondur dizide yer alan Aygül hatun ilk sezonda çaresiz bir görüntü çizen ancak gün geçtikçe güçlü bir karaktere dönüşen Aygül Hatun dizide sevilen karakterlerden biri olmuştu ölümü dizi izleyicisini hayal kırıklığına uğrattı.

Kuruluş Osman’ın Demirci Davud’u Ahmet Yenilmez Diziden Ayrıldı

Sezon finali ile ekranlara gelen Kuruluş Osman yine tüm kategorilerde birinci olmayı başardı. Dizinin sezon finali bölümünde Demirci Davut karakterine hayat veren Ahmet Yenilmez de diziden ayrıldı.

 

Demirci Davud, Kumral Abdal ve Akça Derviş Romanos’un elindedir. Osman Bey bir oyun kurar o oyunu çözebilmek için Romanos her şeyi yapmaya hazırdır. Yenişehir’in fethi için Osman Bey Yenişehir kapılarına dayanır ve neye uğradığını şaşıran Romanos askerleri ile birlikte kirli bir oyuna kalkışır, savaşın en çetin anlarında, Demirci Davud canı pahasına, Kayı sancağının dalgalanabilmesi için kendisini öne atar ve düşman tarafınca öldürülür.

 

Ahmet Yenilmez’e veda paylaşımı yapan yapımcı Mehmet Bozdağ ‘’Tarihimizi anlatırken bizlere yol arkadaşlığı yapan, fetihlerimizin mimarlarından, obamızın demir ustası Demirci Davud karakterine bu akşam veda ettik. Bu role yüreğini koyan sevgili Ahmet Yenilmez ağabeye emekleri için çok teşekkür ederim. Yüreğine, bileğine sağlık’’ dedi.

 

Kuruluş Osman’ın Romanos’u Erol Ozan Ayhan Diziden Ayrıldı

Sezon bolumunde Osman Bey ve arkadaşları Yenişehir’i kuşatır. Romanos’la karşı karşıya gelen Osman Bey, Romanos’un kellesini alarak cezasını keser. Böylelikle Kuruluş Osman dizisinde Romanos karakterini canlandiran Erol Ozan Romanas’ın ölümü ile diziden ayrılır.

16-06-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar