Lale Mansur ve Gizem Aldemir’den ‘Acı Kaybımız’ Tiyatro Oyunu – 26 Mayıs’ta…

Lale Mansur ve Gizem Aldemir’den ‘Acı Kaybımız’ Tiyatro Oyunu – 26 Mayıs’ta…
Başarılı iki oyuncunun Lale Mansur ve Gizem Aldemir’in başrolünde olduğu ‘Acı Kaybımız’ Tiyatro oyunu Türkiye’nin birçok ilinde sahne alacak. İşte oyunun gösterim tarihleri…

Oyuncular Lale Mansur ve Gizem Aldemir’in başrollerinde olduğu ‘Acı Kaybımız’ tiyatro oyunu ile birçok şehirde sahne alacak. 19 Şubat’ta ‘Kadın Oyunları Festivali’ kapsamında dünya prömiyerini gerçekleştirmişti. Acı Kaybımız ilk oyununu 2 Mart’ta İstanbul Prömiyerini gerçekleştirdi. Tek perdelik, karakomedi oyunu 70 dakika süren bir oyun. Lale Mansur ve Gizem Aldemir’in oynadığı ‘Acı Kaybımız’ adlı kara komedi, farklı sosyal sınıflarda yer alan kadınların yaşadığı baskı ve şiddeti konu alıyor. Erkek dünyasında çıkmaza sürüklenen kadının çaresizliği, şüphesiz ki toplumumuzun bir gerçeği. İstanbul Sözleşmesi’nin reddedildiği, kadına şiddetin görmezden gelindiği bu coğrafyada Proje No2, önceki sezon sahnelenmeye başlayan ‘Bernarda’ adlı oyunda olduğu gibi, bu gerçekle yüz yüze gelen, dışlanan, dövülen, öldürülen kadınlar için sahnede ses yükseltmeye devam ediyor. ‘Acı Kaybımız’ karakomedi oyunu tarihleri haberimizde… Şimdi ‘Acı Kaybımız’ tiyatro oyunu ile ilgili detaylar…

 

‘Acı Kaybımız’ Eğlenceli Karakomedi Tiyatro Oyunu

Ödüllü yazar Yunus Emre Gümüş’ün yazdığı ve Can Ali Çalışandemir’in yönettiği, Proje No:2’nin yeni oyunu Acı Kaybımız, Türkiye turnesine çıkıyor. Başarılı oyuncular Lale Mansur ve Gizem Aldemir’in aynı sahneyi paylaşacağı oyunları 7 Nisan’da Zorlu PSM sahnesinde yer alacak.

 

Yurdun pek çok sahnesini gezecek olan oyun, yaklaşık iki ay sahnede olacak. Sosyal ve ekonomik sınıfları birbirinden çok farklı iki kadının, toplumdaki yeri ve hayatlarının benzer noktaları üzerinden gelişen oyun, şaşırtıcı ve komik bir seyir izler. Kadının, hangi statüde olursa olsun, erkek zorbalığına maruz kaldığını vurgulayan bir oyun olan ‘Acı Kaybımız’ adlı bu eğlenceli kara komedi, aynı zamanda kadınların içinde bulunduğu durumu bir kez daha gözler önüne seriyor.

 

Yunus Emre Gümüş’ün ‘Cinayet Kadınları’ adıyla kaleme aldığı oyun, Mitos Boyut tarafından basıldı.

 


 ‘Acı Kaybımız’ Konusu

Sosyo-ekonomik olarak tamamen ayrı dünyalardan gelen iki kadının ‘erkek dünyasının’ ortaklaştırdığı aynı dertlerini, hayatlarının benzer noktaları üzerinden şaşırtıcı ve komik bir akışla anlatıyor.

 


Sultan ve Yeşim’in kesişen dertleri… Sultan, Yeşim’in evine zaman zaman temizliğe gelmektedir. Ancak bir süredir temizliğe çağrılmayan Sultan, 6 ay sonra ilk defa Yeşim’in evine geldiğinde öğrenir ki, Yeşim’in kocası Tolga Bey, uzun süredir ortada yoktur.Kendi kocasından şiddet gördüğü için Sultan’a göre bu, iyi bir durum bile sayılabilir.

Sultan, ertesi gün Yeşim’e beklenmedik bir zamanda, temizliğe çağrılmadığı halde tekrar gelir. Anlattığı inanılmaz olaylar ile adım adım karmaşaya sürüklenen bu iki kadın, çözüm için oldukça ilginç bir yola başvururlar.

 

‘Acı Kaybımız’ Tiyatro Oyun Tarihleri

31 Mart – 01 Nisan 2022 – Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi – Denizli/Muğla

07 Nisan 2022 – Zorlu PSM – İstanbul

14 Nisan 2022 – Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi – Adana

15 Nisan 2022 – Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi  - Adana

21 Nisan 2022 – Fişekhane – İstanbul

26 Nisan 2022 – Moda Sahnesi – İstanbul

26 Mayıs 2022 – Yunus Emre Kültür Merkezi – İstanbul

28 Mayıs 2022 – Kozyatağı Kültür Merkezi  - İstanbul

‘Acı Kaybımız’ Tiyatro Oyunu Bilet Fiyatları

Tam – 110 TL

Öğrenci – 88 TL


Yazan: Yunus Emre Gümüş

Yöneten: Can Ali Çalışandemir

Yardımcı Yönetmen: R. Onur Duru

Işık Tasarım: Can Ali Çalışandemir

Müzik: Kemal Alpan

Dekor ve Mapping Tasarım: R.Onur Duru

Koreograf: Evrim Akyay

Kreatif Direktör: İlkay Yıldız

Asistan: Abdulhamit Mutlu

Afiş Fotoğrafı: Yaşar Saraçoğlu

Afiş Tasarım: Atilla Karabay

Türü: Kara Komedi

Süre: 70 Dakika


31-03-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar