Maske Kimsin Sen hakkındaki iddia RTÜK'ü harekete geçirdi

Maske Kimsin Sen hakkındaki iddia RTÜK'ü harekete geçirdi
"Müzik, eğlence ve şov bir arada" sloganıyla 1 Ocak Cumartesi ve 2 Ocak Pazar akşamı Fox Tv'de yayınlanan Maske Kimsin Sen programı Satanist unsurlar barındırmasıyla tepki çekti

Eda Ece, Doğu Demirkol ve Alican Yücesoy’ın dedektiflik yaptığı Maske Kimsin Sen yarışması yenx yılın xlk qünlerxnde Fox Tv'de yayınlandı. Tansel Öngel'in renkli sunumuyla ekrana gelen Maske Kimsin Sen için yapılan binlerce şikayet üzerine haretekete geçen RTÜK, program hakkında inceleme başlattı. 

Maske Kimsin Sen hakkındaki iddia RTÜK'ü harekete geçirdi

"Müzik, eğlence ve şov bir arada" sloganıyla 1 Ocak Cumartesi ve 2 Ocak Pazar akşamı Fox Tv'de yayınlanan Maske Kimsin Sen programı yoğun tepki çekti. Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Fox TV'de yayınlanan 'Maske Kimsin Sen?' isimli programa 'çocukların korunması özelinde' inceleme başlatılacağını duyurdu. 'The Masked Singer' adıyla yayınlanan ve ülkemizde de 'Maske Kimsin Sen?' adıyla Fox Tv'de pazar akşamları yayınlanacağı duyurulan Maske Kimsin Sen ilk xkx bölümüyle hüsrana uğradı. Spor, sanat ve moda dünyasından ünlü isimlerinin tuhaf kostümler ve maskelerle kimliklerini gizleyerek şarkı söylediği, dans ettiği program hakkında RTÜK'e binlerce şikayet mesajı yağdı. Jüri üyesi olarak Eda Ece, Doğu Demirkol ve Alican Yücesoy’un dedektiflik yaparak kendini maskeyle gizleyen yarışmacının kim olduğunu tahmin etmeye çalıştığı Maske Kimsin Sen, Masumlar Apartmanı dizisiyle yıldızı parlayan oyuncu Tansel Öngel tarafından sunuluyor. 

Satanist ve paganist unsurlar barındırıyor

The Masked Singer" olarak dünyada yayınlanan, satanist ve paganist gizli mesajlar barındıran yarışmayı ülkemizde yayınlayan Fox TV bir kez daha tartışmalara neden oldu. "Maske Kimsin Sen?" ismiyle yerli versiyonu çekilen ve ünlü isimlerin çıktığı yarışma programında kullanılan materyaller ve görseller, işin uzmanları tarafından incelendi ve RTÜK'e şikayet edildi. Orijinali Güney Kore'de çekilen ABD yapımı The Masked Singer çoğu ülkede sert tartışmaları da beraberinde getirdi. Ülkemizde Fox Tv ekranlarında gösterilen Medyapım imzalı program, birkaç kanalda haber oldu ve "RTÜK Acil" koduyla RTÜK'e ihbar edildi. Sabah, Takvim, A Haber gibi gazeteler, programda "pagan ve satanist ritüellerin" sergilendiğini iddia ederek RTÜK'ü harekete çağırırken duyarlı izleyicilerin açtığı #FoiHaddiniBil Twitter'da TT oldu. 

En çok çocuklar etkileniyor

Eğitimci, psikolog ve duyarlı vatandaşların RTÜK'e yaptığı şikayet mesajlarında Maske Kimsin Sen programında kullanılan maskelerin çocukları olumsuz etkilediğine vurgu yapıldı. Yapılan haberleri ihbar kabul edip Maske Kimsin Sen hakkında inceleme başlatan RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, sosyal medya hesabından çocuklarından endişe eden ebeveynlerin rahat nefes almasını sağlayan şu cümleyi paylaştı: “Evet, ilgili program özellikle çocukların korunması özelinde ilgili kanalın denetiminden sorumlu uzman arkadaşlarımız tarafından titizlikle yarın incelemeye alınacaktır” 

03-01-2022
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar