Minik Leyla ile ilgili şok gelişme!

Minik Leyla ile ilgili şok gelişme!
Geçtiğimiz sene Ağrı'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedenine ulaşılan minik Leyla'nın iddianamesi ile ilgili şok gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz sezon Atv ekranlarında yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında yer alan Leyla Aydemir cinayetinde şok gelişme yaşandı. Kaybolduktan 18 gün sonra cesedine ulaşılan küçük Leyla'nın iddianamesinde hangi gelişmeler yaşandı? Küçük Leyla cinayetinde şok gelişme ne? Leyla Aydemir'in katili kim? Leyla Aydemir son dakika haberleri.

15 Haziran 2018 yılında Ağrı'nın Bezirhane köyünde dedesinin evinin önünde kayıplara karışan küçük Leyla'nın cansız bedeni 18 gün sonra kaybolduğu köyden 3 kilometre uzaklıkta yüzüstü yatarken bulunmuştu. Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılan ailesi ise küçük Leyla'nın ölümüne neden olan kişilerin bulunmasını istiyordu. Programın sunucusu Müge Anlı ise tüm izlerin peşini sürmüş ve Leyla'nın çeşitli nedenlerle kaçırılmış olabileceğini ifade etmişti. Aradan bir sene geçmiş ve Leyla Aydemir'in iddianamesinde şok bir gelişme yaşanmıştı. İşte Leyla Aydemir'in iddianamesi ile ilgili şok gelişmeler...

Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen Leyla Aydemir cinayeti iddianamesinde şu kişileryer almakta; Leyla'nın amcaları M. a. (28), Y.A. (42) ve B.D.(42) eşi H.D. (55), A.A. (37) ve eşi Y.A. (40) hakkında, 'çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve bunun yanı sırada 'İştirak halinde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 14'er yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

Alınan son bilgilere göre, Leyla'nın cansız bedeninin bulunmadan en az 6-7 gün önce ölmüş olabileceği, Y.A., B.D. ve eşi H.D.'nın küçük Leyla'yı sakladıklarını ve daha sonra ise, A.A'nın yanına götürüldüğünü ve cesedin öldürükten sonra bir süre boyunca soğuk ortamda tutulduğu ortaya çıktı. Ardından Bezirhane köyüne yakın bir yerde bulunan dere yatağına Leyla'nın küçük bedenini atan zanlılar o sıralarda Leyla'nın annesi Şükran Aydemir'in köyden çıkması için planlar yapıldığı ortaya çıkan gelişmeler arasında yer alıyor. Ayrıca olayda tüm şüpheliler hep birlikte bir plan çerçevesinde hareket etmişler.

İddianameyi değerlendiren Nihat Aydemir'in avukatı Baro Başkanı Ali Artuk, "Savcılık makamı sanık ya da sanıkların irtibatlı oldukları değerlendiriyor. Leyla Aydemir'in naaşı üzerinde yapılan bilimsel incelemede ölümün 26-27 Haziran'dan önce gerçekleşmiş olduğu ifade edilmektedir. Yani kaybolduğu tarihten yaklaşık 10 gün sonra. Köyde ikamet eden kişilere karşı dava açıldığı düşünüldüğünde bu tarih aralığında tüm evlerde etkili bir arama yapilsaydı, maktul Leyla rahatlıkla bulunabilirdi. Bu rapor bile adli mercilerin arama konusunda bir zaaf içinde olduğunu kanaatimce ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.

Küçük Leyla'nın ölüm olayının 26-27 Haziran tarihlerinden önceki günlerde gerçekleşmiş olabileceği düşünülmektedir.

26-06-2019
Yazar Hakkında
Özlem Olgunsoy

Özlem Olgunsoy

Özlem 1995 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı. Çocuk gelişimi, sağlık, medya konuları .. devamı.. mail
Yorumlar