Moda Kralı Nail Yurdakul hayata gözlerini yumdu

Moda Kralı Nail Yurdakul hayata gözlerini yumdu
Nail Yurdakul: Köyceğiz’de bir camiye kütüphane kazandırdım. Bağış kitap topluyorum. Köyceğiz'de 4 mevsim bir arada yaşanıyor. Köyceğiz anlatılmaz, yaşanır.

Türkiye’de ilk mankenlik ajansını ve kadın futbol takımını kurmasının yanı sıra Boğaziçi Köprisi ilk yapıldığında üzerinde defile yapmasıyla da tarihe geçen Nail Yurdakul Muğla Köyceğiz’e yerleştikten sonra mahalli gazetecilik yaparak Ayışığı isimli magazin dergisi de çıkardı.

Moda Kralı Nail Yurdakul hayata gözlerini yumdu

Turgut Özal, Süleyman Demirel, İsmet İnönü, Zeki Müren, Ajda Pekkan, Emel Sayın gibi ünlü isimlerin modacılığını ve terziliğini yapan ünlü kreatör Nail Yurdakul 95 yaşında hayata veda etti. Uzun süredir Muğla İlinin Köyceğiz ilçesinde hayatını sürdüren ünlü modacı yeniliklere açık olmasıyla da biliniyordu. Nail Yurdakul’un cenazesi bugün ikindi namazını müteakip Köyceğiz Hacıbey Camisi’nde kılınacak cenaze namazını müteakiben Toparlar Eski Mezarlığı’nda defnedilecek.

Ajda Pekkan’a özel diktiği ekose giysi dünya çapında moda haine geldi

Terzilik yaptığı dönemde Başbakan İsmat İnönü’yü giydiren, Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a kurşun geçirmez yelek diken, Bodrum’a yerleştikten sonra Paşa olarak bilinen Zeki Müren’e sahne kostümleri hazırlayan, Ajda Pekkan’a özel diktiği ekose giysiyi dünya çapında mda haine getiren ünlü modacı Nail Yurdakul için 1965 yılındaki resminin bulunduğu 65 kuruşluk posta pulu basıldı. Dürüm dondurmayı ilk olarak Köyceğiz’e getiren moda kralı Atatürk’ün milli mücadelede ve günlük yaşamında giydiği kıyafetler defilesi ile her zaman gündemde kalmayı başardı.

Nüfus cüzdanına göre yaşı 112

İnme sebebiyle felç geçirmesinden ötürü Köyceğiz’e yerleşen ve burada felci yenmeyi başaran Yurdakul ilklerin adamı olmaktan hep gurur duydu. 2018 tarihli bir röportajında “"Eskiden şunu yaptı, bunu yaptı olaylarından artık kurtulmak istiyorum. Evet gençliğimden itibaren çok güzel şeyler yaptım. Tabii ki bunlarla hatırlanmak benim için büyük gurur kaynağı. Ama ben ilklere hala devam ediyorum. Köyceğiz’de bir camiye kütüphane kazandırdım. Bağış kitap topluyorum. Köyceğiz'de 4 mevsim bir arada yaşanıyor. Köyceğiz anlatılmaz, yaşanır. Önce gazete, sonrasında da 'Ayışığı' isimli magazin dergisini çıkardım. Elimdeki nüfus cüzdanına göre yaşım 107 ama ben 90 yaşındayım. Bu da herkesin dilinde ve bana 'yaşının brütü ve neti ne' diye soruyorlar. Dergim devam ederken dürüm dondurma yaptım. Adım dondurmacı Nail'e döndü. Ben terzilikte adımı Amerikalara kadar taşıdım, orada ödüller aldım. Şu anda benim mesleğimi yapacak kimse yok. Terziliğimde rakibim hep kendim oldum. Benim model ve stillerim Avrupa'dan 6 ay önce piyasaya çıkardı. Bunlar tarih oldu. Yenilerine bakıyorum” ifadelerini kullandı.

31-07-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar