Mustafa Karataş'ın yeni kanalı belli oldu!

Mustafa Karataş'ın yeni kanalı belli oldu!
Show TV'de ramazan programı yapan Mustafa Karataş, yeni bir kanalla anlaştı. Bundan böyle Kanal 7 ekranlarında program yapacak.

Ramazan ayının gelmesiyle pek çok dini televizyon programı ekrana gelmeye başlayacak. Bu televizyon programlarının en meşhurlarından birini Prof. Dr. Mustafa Karataş sunuyor. Uzun yıllardır ekranlarda olan hadis kürsüsü profesörü Prof. Dr. Mustafa Karataş, son dönemde Show TV ekranlarından izleyicisine ulaşıyordu. Bu ramazandan itibaren kendisini Show TV yerine başka bir kanalda görmeye başlayacağız. Mustafa Karataş artık Kanal 7 ekranlarında program yapmaya başlayacak.

Prof. Dr. Mustafa Karataş Kanal 7'de

Prof. Dr. Mustafa Karataş, Show TV ekranlarından pek çok programa imza atıyordu. Ramazan aylarında İftar ve Sahur Vakti programlarıyla izleyicisine ulaşırken ramazan ayı dışında Muhabbet Vakti programının sunuculuğunu üstleniyordu. Bunun yanı sıra Cuma günleri Zahide Yetiş'in programına katılarak merak edilen dini konulara ışık tutuyordu. Kanal 7'ye transfer olan Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın hangi programla ekrana geleceği de belli oldu. Prof. Dr. Mustafa Karataş, ramazan ayında her gece saat 01:30'da Muhsin Bay'ın sunacağı Prof. Dr. Mustafa Karataş ile Sahur Vakti programıyla ekrana gelecek.

Prof. Dr. Mustafa Karataş kimdir?

Mustafa Karataş, 20 Mart 1961 tarihinde Sivas'ta dünyaya geldi. Henüz 5 yaşındayken Sivas'tan ayrılmak zorunda kalarak Karabük'e yerleştiler. İlk ve ortaokulu orada bitiren Mustafa Karataş, Kastamonu'da İmam Hatip Lisesi'ne başladı ve Sakarya'da mezun oldu. 1980 yılında üniversite eğitimi için İstanbul'a geldi. 1984 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakultesi'nden mezun oldu. Yine aynı üniversitede 1988 yılında hadis yüksek lisansını ve 1998 yılında doktorasını verdi. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakultesi'nde yardımcı doçent, 2008 yılında doçent ve 2013 yılında profesör oldu. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Hadis Anabilim Dalı Başkanlığı, Rehberlik Danışmanlık Birimi Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulundu. Hali hazırda İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapıyor. Televizyon ekranına çıkması ise 2004 yılında oldu. Cuma Sabahları ve Muhabbet Kapısı gibi pek çok programda yer aldı. Her ramazan ayında ekrana gelen dini programlarıyla oldukça tanınır bir isim. İngilizce ve Arapça gibi dilleri bilen Mustafa Karataş'ın evli ve 4 çocuk sahibi olduğu biliniyor.

20-04-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar