Nagihan Karadere 'Doping' yaptı mı?

Nagihan Karadere 'Doping' yaptı mı?
Survivor All Star yarışmasının güçlü isimlerinden biri olan Nagihan Karadere için ortaya atılan 'doping' iddiası gerçek mi? İşte Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan gelen o açıklama.

TV8 ekranlarının her yeni bölümü ile nefes kesen yarışması Survivor All Star'da yaşanan son olay izleyicinin ağzını açıkta bıraktı. Gönüllüler takımından Nisa Bölükbaşı'nın, Nagihan Karadere'ye  ''Daha önce bu problemleri olduğunu biliyorum. Doping testinden yakalandın ya...'' geceye damga vurdu. Peki Nagihan Karadere doping kullandı mı? İşte Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan gelen o açıklama...

Geçtiğimiz akşam TV8 ekranlarında yayınlanan Survivor All Star'da ipler yine gerildi. Gönüller ve Ünlüler takımının zorlu mücadelesinin ardından oyunu kazanan Ünlüler takımı oldu. Nisa Bölükbaşı nabzın yüksek olduğu oyun esnasında Ünlüler takımına saldırdı. Ünlüler takımını hedef alan Nisa Bölükbaşı, takım için 'en çirkef, en yalancı, en bahane uyduran' ifadelerini kullandı. Yaşanan bu tartışma ada konseyinde taşındı. Ada konseyinde Nagihan, Nisa'ya cevap olarak ''Benim nevrim dönüyor. Kimse kusura bakmasın. Her şeyi göze alarak geldim. Lütfen kimse bana yalancılıkla iftira atmasın. Biz buranın külünü toprağını yutmuş insanlarız. Eminim hepsinin idolüyümdür burada'' ifadelerini kullandı. Tartışmanın daha fazla uzamamasını isteyen Acun Ilıcalı ise 'Konseyi hemen noktalıyorum' diyerek konuyu kapattı. 

'DOPİNG TESTİNDEN YAKALANDIN YA..'

Survivor'ın yayınlanan son fragmanına ise Nisa'nın büyük iddiası damga vurdu. Nisa Bölükbaşı, oyun esnasında Nagihan Karadere'ye  ''Daha önce bu problemleri olduğunu biliyorum. Doping testinden yakalandın ya...'' demesi tüm izleyicilerin ağızını açıkta bıraktı. Nagihan ise Nisa'nın bu büyük iddiasına karşılık, ''Ben dopingden yakalanmadım. 11 yıllık rekorum hala orada bekliyor'' yanıtını verdi. Bu tartışmanın ardından tüm Türkiye'nin aklında 'Nagihan Karadere doping kullandı mı?' sorusu belirdi. Survivor All Star'da yaşanan bu tartışmaya Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan gelen o açıklama son noktayı koydu..

Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan Nagihan Karadere açıklaması

Türkiye Atletizm Federasyonu, 400 metre engelli Türkiye rekorunu hala elinde tutan Nagihan Karadere için şu açıklamalarda bulundu;

"Kariyeri boyunca 10 yıldan fazla milli formayı giyen Karadere'nin zamanında dopingden yakalandığı iddia edilmiş ve karalanmaya çalışılmıştır. 400 metre engelli branşında 55.09'luk Türkiye rekorunu 2011'den bu yana elinde tutan Nagihan Karadere'nin zamanında dopingden yakalandığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Bu vesileyle kamuoyunu bilgilendirirken, popüler mecralardaki tartışmaların atletizmin imajına zarar verdiğini hatırlatıyor, hem katılımcıları hem de program yapımcılarını bu gibi konularda daha hassas olmaya çağırıyoruz."

05-04-2022
Yazar Hakkında
Yorumlar