Netflix dizisi Atiye konusu ve oyuncu kadrosu

Netflix dizisi Atiye  konusu ve oyuncu kadrosu
Netflix yeni orijinal dizisi Atiye'nin çekimlerine başlandı. Başrollerinde Beren Saat ve Mehmet Günsur'un yer aldığı dizinin hikayesi nedir? Yayın hayatına ne zaman başlayacaktır?

OG Medya tarafından hazırlanan ve Onur Güvenatam'ın yaratıcısı olduğu yeni Netflix dizisi Atiye'yi Özge Bağdatlıoğlu ve Jason George ikilisi yürütüyor. Jason George ve Nuran Evren Sit'in senaryosunu yazdığı dizinin yapımcılığını ise Alex Sutherland üstleniyor. Yönetmen koltuğunda Ozan Açıktan ve Gönenç Uyanık'ın oturduğu dizinin çekimlerine yakın zamanda başlanmış olup oyuncu kadrosu açıklanmıştır.

Dizinin ismini aldığı Atiye karakterine hayat verecek oyuncu Beren Saat olup Mehmet Günsur sevgilisini canlandıracaktır. Dizi kadrosunda aynı zamanda Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya, Civan Canova ve Tim Seyfi gibi oyuncular yer almaktadır. 

Çekimlerine geçtiğimiz mart ayı İstanbul’da başlanan ve başta Göbeklitepe ve Nemrut olmak üzere Güneydoğu Anadolu’nun çeşitli yerlerine gidecek olan dizinin bu yıl Netflix'te yayınlanmaya başlaması planlanıyor. İlk sezonu 8 bölüm sürecek olan dizinin henüz yayın tarihi belli olmamıştır.

DÜNYANIN UYANIŞI

Dizi, Şengül Boybaş tarafından yazılan 'Dünyanın Uyanışı' adlı kitaptan esinlenerek hazırlanıyor. Ressam Atiye'nin sürükleyici hikayesini konu alan kitap Netflix orijinal dizisiyle hayat bulacak. "İnsanoğlunun hikâyesinin bittiği yerde, onun hikâyesi başlıyordu…" sözleriyle Atiye'nin sıradışı hayatına ışık tutan kitap Atiye'nin içine düştüğü gizemli dünyayı şu satırlarda anlatmıştır: ''Bir rüyayla başladı her şey. İki nehrin arasındaki bereketli topraklarda yürüyordu Atiye, birden hoş manzara yerini karanlık, kan gölü ve çığlıklarla süslenmiş bir senfoniye bıraktı. Toprak ana yeni bir çağa, Atiye kendi uyanışına gebeydi. Karanlığın sahibi içindekini çekip çıkarmak için karnına yöneldi ve uyandı Atiye. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı, çünkü o da biliyordu ki geçmişin hikâyeleri sonsuza dek gömülü kalamazdı. Ve gerçeğin izlerini sürmek için yola çıktı, varacağı yerin sırrını bilmeden… Çünkü insanoğlunun hikâyesinin bittiği yerde onun hikâyesi başlıyordu..''

ATİYE DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Atiye, (Beren Saat) sevgilisi Ozan (Mehmet Günsur) ve ailesiyle birlikte İstanbul'da sıradan ama mutlu bir hayat sürmektedir. Dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe'de yapılan bir keşifle hayatı bir anda değişir. Bölgedeki kazı çalışmalarını yürüten arkeolog Erhan, Atiye ile Göbeklitepe arasındaki mistik ilişkiyi ortaya çıkaran bir sembol bulur. Atiye şimdi bambaşka bir hayatın içine düşmüştür. Antik tapınağa giderek geçmişini aramaya karar verir. Bu gizemli süreçle Atiye'nin karşısına çıkan olaylar ona geçmişle geleceği, gerçek ile ruhani yaşam arasındaki uçurumu farkettirecektir.

10-04-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar