Netflix RTÜK'e lisans başvurusunda bulundu mu?

Netflix RTÜK'e lisans başvurusunda bulundu mu?
İnternet yayınları düzenlemesi 1 Eylül itibariyle devreye girdi. Netflix, online dizi ve film izleme platformlarının alması gereken lisans için RTÜK'e başvuruda bulundu mu?

Yeni internet düzenlemesi 1 Ağustos tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. İnternet düzenlemesine göre internetten yayın yapan medya platformları RTÜK denetimine tabi tutulmaya başlayacak. Medya platformlarının yayınlarına devam edebilmesi için RTÜK'ten lisans alma zorunluluğu getirildi. Lisans başvurusu için son tarih ise 1 Eylül idi. İnternet düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlandığından beridir Netflix'in nasıl bir tavır alacağı merak konusuydu. Netflix, yayın lisansı alabilmek için RTÜK'e başvuruda bulundu mu? Netflix, bu internet düzenlemesinin ardından Türkiye pazarından çekilecek mi?

RTÜK Başkanı'ndan Netflix açıklaması

Sosyal medyada dolaşan iddialara göre Netflix, yeni internet düzenlemesinin ardından RTÜK'ten alması gereken lisans için başvuruda bulunmadığı dolayısıyla Türkiye'den çekileceği konuşuluyordu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, attığı bir tweet ile Netflix'in de lisans alan platformlar arasında yer aldığını ifade etti. Bunun yanı sıra Blu TV, Puhu TV, Turkcell, Vodafone, Digiturk ve Tivibu dahil toplam 600 platformdan lisans başvurusu geldiğini de ekledi. Bakalım süreç bundan sonra nasıl işleyecek?

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in attığı tweet: "Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların internet ortamından sunumuna ilişkin Netflix, Blu TV, Puhu TV, Turkcell, Vodafone, Digiturk ve Tivibu gibi sektörde etkili yayıncıların da aralarında bulunduğu 600’ün üzerinde kuruluştan lisans ve izin başvurusu aldık. Hayırlı olsun."

Netflix Türkiye çekilme iddialarını yalanladı

Dün sabah saatlerinde medyada Netflix'in Türkiye'den çekileceğiyle ilgili bir takım bilgiler dolaşmaktaydı. Netflix Türkiye, Twitter hesabından atılan şu tweer ile bu haberlere yalanlama geldi. 

Netflix Türkiye'nin attığı tweet: "Benim sizi bırakmaya hiç niyetim yok... Söylentilere kulak asıp kendinizi lütfen üzmeyin!"

Bu düzenlemede insanları en çok endişeye sürükleyen şey Netflix gibi platformlara sansür gelecek olması idi. Bir kullanıcı Netflix'in Türkiye'den çekilme iddialarını yalanladığı tweete "Kanka sansür olayı da yok değil mi?" şeklinde esprili bir cevap verdi. Netflix Türkiye'nin bu tweete verdiği cevap ise "Çocukları yaşlarına uygun olmayan içeriklerden korumak ekipçe önceliğimiz. Bunu yaparken senin istediğini özgürce izlemen de bizim için bir o kadar önemli. Ayrıca böyle bir taleple karşılaşmadık." oldu. 

03-09-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler