Netflix Türkiye'den Black Mirror dizisi için bayram temalı reklam

Netflix Türkiye'den Black Mirror dizisi için bayram temalı reklam
Netflix'in bilim kurgu dizisi Black Mirror için ilginç bir reklam çekildi. Yayınlanan reklam bayram teması içermekteydi.

Netflix son dönemde yerelleşmeye yönelik adımlar atıyor. Platformda Türk yapımı dizileri görmeye başladık. Ayrıca film ve diziler için Türkiye'ye özgü reklamlar da yapmaya başladılar. 5. sezonuyla Netflix'e gelecek olan Black Mirror dizisi için bayram temalı bir reklam filmi çekildi. Teknolojinin zararlı yanlarına değinilen dizinin bayram reklamıyla sosyal mesaj verildi. 

Bayram günü Netlfix'ten sürpriz bir reklam videosu geldi. Black Mirror'ın 5. sezonu için özel olarak hazırlanan reklamla bayramlardaki birlikteliklerin kaybedildiğine değinildi. "Nerede o eski bayramlar" sözü büyüklerin ağzından düşmez. Reklam Striking Vipirs adlı bölümün tanıtımı sayılmakta. Sanal gerçeklik teknolojisi son yıllarda büyük bir gelişim yaşadı. Ancak hala oldukça büyük bir VR gözlüğü takmak zorundayız. Öte yandan bizi bu dünyadan da koparmıyor. Striking Vipirs adlı bölümde sanal gerçeklik teknolojisi oldukça ileridedir. Bu sayede insanlar kendilerini yaşanmış ya da sahte anların içine koyabilmektedir.

İşte o reklam: 

Black Mirror, drama, macera, hiciv ve bilim kurgu türündeki İngiliz televizyon dizisidir. Yayın hayatına 2011 yılında başlayan dizinin ilk 2 sezonu Channel 4 kanalında yayınlandı. Televizyon dünyasında büyük yankı uyandıran Black Mirror, 2015 yılında ünlü dizi ve film platformu Netflix'e transfer oldu. Netflix'e transfer olmasının ardından 2 sezon daha yayınlandı. 

Her bölümü farklı zamanlarda, distopik bir dünyada geçmektedir. Her bölümde de farklı oyuncular ve farklı karakterler yer almaktadır. Haliyle tüm bölümler 1 saatlik bir film gibidir. Black Mirror dizisinin yaratıcısı ve yapımcısı Charlie Brooker, diziyle ilgili "Her bölüm farklı oyuncu kadrosu, farklı mekan ve hatta farklı gerçeklik algısına sahip; fakat hepsi hem günümüzdeki yaşam tarzımız hem de hoyrat isek 10 dakika içerisinde yaşayabileceğimiz şeyler hakkında" ifadesini kullanmıştır.

Black Mirror'ın 5. sezonunda hangi oyuncular rol aldı?

Striking Vipers adlı bölümde Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen II, Nicole Beharie, Pom Klementieff, Ludi Linn rol aldı.

Smithereens adlı bölümde Andrew Scott, Damson Idris, Topher Grace rol aldı.

Rachel, Jack and Ashley Too adlı bölümde Miley Cyrus, Angourie Rice, Madison Daveport rol aldı.

05-06-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler