Demet Akbağ ve oğlu Ali Çika için en acı bayram!

Demet Akbağ ve oğlu Ali Çika için en acı bayram!
Geçtiğimiz aylarda 20 yıllık eşi Zafer Çika'yı trafik kazasında kaybeden Demet Akbağ için hüzün dolu bir bayramdı. Ünlü sanatçı ve oğlu Ali Çika İzmir'e kabir ziyaretine gitti.

Usta oyuncu Demet Akbağ'ın 1999 yılında evlendiği eşi Zafer Çika geçtiğimiz mart ayı bir trafik kazasında hayatını kaybetmiş başta eşi ve oğlu olmak üzere tüm sevenlerini hüzne boğmuştu. Herkesin çok sevdiği hayat dolu bir adam olan Çika doğup büyüdüğü yer olan memleketi İzmir'e defnedilmişti. Demet Akbağ ise eşinin vefatından sonra ilk bayramını yaşadı. Kabir ziyareti yapmak için İzmir'e giden Akbağ ve oğlu Ali havalimanında görüntülendi. 

VEFATINDAN SONRA İLK BAYRAM

Oğlu Ali Çika ve kardeşi Sedef İybar ile birlikte İstanbul Havalimanı'nda görüntülenen Demet Akbağ yaşadığı acı kaybı atlatmaya çalışıyor. Eşi Zafer Çika'yı kaybettikten sonra ilk bayramını yaşayan oyuncu gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakarak bayramlarını kutladı. Oğlu ve kardeşiyle birlikte İzmir'e gittiği ve eşi Zafer Çika'ya mezar ziyareti yapacakları öğrenildi. 

DEMET AKBAĞ KİMDİR?

Demet Akbağ, 23 Aralık 1959 tarihinde Denizli'de doğmuştur. 1982 yılında Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nda amatör olarak başladığı tiyatro hayatını, Kent Oyuncuları, Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları, Devekuşu Kabare, Dormen Tiyatrosu ve Ortaoyuncular gibi topluluklarda profesyonel olarak sürdürmüştür. 1993'te ilk ödülünü Tersine Dünya filmindeki rolü ile Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" olarak almıştır. 1995 yılında Yılmaz Erdoğan ile birlikte Bir Demet Tiyatro adlı TV programını hazırlamıştır. Dört yıl boyunca Beşiktaş'ta bir tiyatro salonunda sahnelenen Otogargara adlı oyunda rol almış bu iki projenin ardından hala sayısız konser ve gösteriye ev sahipliği yapan Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) kurulmuştur.

Vizontele, Neredesin Firuze, Eyvah Eyvah filmleriyle çeşitli platformlarda ödüller alan oyuncu sayısız tiyatro oyununda ve sinema filminde yer almış Türk sinemasının efsanelerinden biri olmuştur.

ZAFER ÇİKA KİMDİR?

Film yapımcısı olan Zafer Çika, İzmir'de doğup büyümüştür. Yıllar sonra, Demet Akbağ ile birlikteliği için İstanbul'a taşınan Çika, 1999 yılında Milano'da usta sanatçı Akbağ ile evlenmiştir. 2000 yılında ise Ali adında bir erkek çocukları doğmuştur. 2014 yılında kalp krizi geçirmiş sevenlerini korkutsa da sonradan sağlığına kavuşmuştur. 2019 Mart ayında İzmir'de geçirdiği trafik kazası sonucu hastaneye kaldırılan Çika tüm müdahelelere rağmen kurtulamamış ve hayata gözlerini yummuştur. 

06-06-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar