Netflix’in Büyük İskender Belgeseli Reyting Rekoru Kıramadı!

Netflix’in Büyük İskender Belgeseli Reyting Rekoru Kıramadı!
Netflix'in merakla beklenen belgesel draması "Büyük İskender Nasıl Büyük Oldu izleyicilerin ve eleştirmenlerin beğenisini kazanamadı.

Yayınlandığı platformda reytinglerde beklenen başarıyı elde edemeyen dizi, aldığı olumsuz yorumlarla gündemde.

İkinci Sezon Onayı Belirsiz

Henüz ikinci sezon onayı alıp almayacağı netlik kazanmayan dizi, aldığı eleştiriler nedeniyle ikinci sezon ihtimaline pek yer verilmiyor. İzleyiciler, neden bu kadar kötü yorumlar yapıldığını ve belgeselin neden bu kadar tepki çektiğini merak ediyor.

Belgesel Dizinin Konusu ve Formatı

"Büyük İskender Nasıl Büyük Oldu?" belgeseli, Büyük İskender'in hayatını konu alıyor ve izleyicilere imparatorluğunu kuran bu tarihi figürün yaşamına ışık tutuyor. Ancak, izleyiciler diziyi "duyarcı", "tarihsel olarak yanlış" ve "pembe diziye benzer" şeklinde eleştirdi.

Dizinin en çok eleştirilen yönlerinden biri de Büyük İskender'in cinselliğine aşırı odaklanılmasıydı. İskender'in cinsel yaşamının ayrıntılarına fazla yer verilmesi, izleyiciler tarafından hoş karşılanmadı. Ayrıca, belgeselin tarihsel gerçeklere uymadığı, İskender'in siyasi ve askeri başarılarının göz ardı edildiği ifade edildi.

Eleştirmenler de Aynı Fikirde

Belgesel dizi, izleyicilerin yanı sıra sinema ve televizyon eleştirmenlerinden de olumsuz değerlendirmeler aldı. Eleştirmenler, belgeselin belgesel ve drama unsurlarını başarılı bir şekilde harmanlayamadığını ve tarihsel doğruluktan uzak olduğunu belirtti.

Netflix belgeseli “Büyük İskender Nasıl Büyük Oldu” merakla beklenen bir yapım olmasına rağmen izleyicilerden ve eleştirmenlerden geçer not alamadı. İkinci sezonun kaderi ise henüz belirsizliğini koruyor. Gözler, dizinin geleceğine dair yapılacak açıklamalara çevrildi.

Dizinin Konusu

Tarihin en büyük komutanlarından biri olan ve antik çağın efsanevi liderlerinden biri olarak kabul edilen Büyük İskender'in hayatı, bir tarihi belgesel dizisiyle ekranlara geliyor. M.Ö. 356 yılında Makedonya'nın başkenti Pella'da doğan Büyük İskender'in, Makedonya Kralı II. Phillip'in oğlu olarak dünyaya gelmesinden itibaren başlayan hikayesi, tarihin en büyük imparatorluklarından birini kurmak için beslediği fethetme arzusunu anlatıyor.

Arkeolog Calliope Limneos-Papakosta gibi uzmanlarla yapılan röportajlar ve sürükleyici canlandırmalarla desteklenen bu belgesel dizi, Büyük İskender'in hayatını ve başarılarını en ince ayrıntısına kadar inceliyor. Nebraska Üniversitesi'nde tarih profesörü olan Jeanne Reames gibi akademisyenlerin değerli görüşleriyle desteklenen dizi, İskender'in babası II. Philip'in suikastının ardından nasıl iktidara geldiği ve tarihin en büyük askeri komutanlarından biri olarak kabul edilmesinin sebeplerini ele alıyor.

15-02-2024
Yazar Hakkında
Şule Akyol

Şule Akyol

94 yılında Bursa Gemlik’te dünyaya geldi. İlköğretim ve lise hayatını burada tamamladı. Daha sonra Uludağ Üniversitesi MYO Dış Ticaret .. devamı.. mail
Yorumlar