Popüler Dizi The Handmaid's Tale Yapımına Son Veriyor!

Popüler Dizi The Handmaid's Tale Yapımına Son Veriyor!
Hulu'nun övgü toplayan distopik drama dizisi "The Handmaid's Tale" için heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. İşte konuya ilişkin detaylar!

Beş sezon boyunca izleyicileri ekran başına kilitleyen yapım, altıncı ve final sezonu için hazırlıklara başladı. Ancak, ABD'de devam eden grevler nedeniyle çekimlerde gecikmeler yaşandı.

Prodüksiyon Yeniden Başlıyor

Dizinin yapımcı ekibi, altıncı sezonun prodüksiyonuna 2024 yazında başlamayı planlıyor. Yapımın prömiyer tarihi ise 2025 olarak belirlendi. Bu haber, dizinin hayranlarını heyecanlandırdı ancak beklenen final sezonunun gelmesiyle birlikte bir dönem kapanacak.

Yeni Sezon Hakkında Heyecan

Yapımcı Bruce Miller, final sezonu için çalışmaya başlamaktan büyük heyecan duyduklarını belirtti. "İzleyicilerimizin The Handmaid’s Tale’e olan tutkusu ve bağlılığı bizi çok şaşırttı. Margaret Atwood’un hikayesini izleyicilerle buluşturmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.

Hikaye Devam Edecek

Dizinin final sezonunun ardından hikayenin sona ereceğini düşünenler yanılıyor olabilir. Zira Margaret Atwood'un kitap serisinden uyarlanan dizi, "The Testaments" adlı romandan esinlenerek devam edecek. Bu yeni yapımda, "The Handmaid’s Tale" in 6. sezonunda yaşananların 15 yıl sonrasını konu alacak.

Daha önce izlemeyenler için, "The Handmaid’s Tale" Gilead isimli totaliter bir toplumda geçiyor. Kadınların toplumun yeniden çoğalmasında görevlendirildiği bu dünyada, başrol oyuncuları Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski ve Serena Joy gibi isimler bulunuyor.

Büyük Beklentiye Cevap Veriyor

Başrol oyuncusu Elisabeth Moss, altıncı sezonun June'un Gilead'a karşı savaşını sürdüreceğini belirtti. Dizinin final sezonunun 2025'te yayınlanacağını hatırlatmak gerekir. "The Handmaid's Tale", beş sezon boyunca izleyicilerden büyük beğeni toplamış ve son sezonunun merakla beklenen bir yapım olduğu gözler önünde.

The Handmaid's Tale Konusu

Margaret Atwood'un aynı isimli romanından uyarlanan dizi, distopik bir gelecekte geçen ve otokratik bir rejim altında yaşayan kadınların dramını anlatıyor. Gilead adı verilen bu totaliter devlette kadınlar ve LGBTİ+ bireyler, insan haklarından yoksun bırakılarak, doğurganlık amaçlı kullanılmaktadır.

Dizinin ilk üç sezonu, Gilead'de yaşayan kadınların direnişini ve özgürlük arayışını olağanüstü bir şekilde işledi. Kadınlar, kurtuluş için bir araya gelerek örgütlenmeye ve devrimci eylemler düzenlemeye çalıştılar. Bu direniş hareketi, "Damızlık" ismi verilen kadınlar tarafından öncülendirildi ve "Mayday" adlı yeraltı örgütüyle iş birliği içinde gerçekleştirildi.

15-02-2024
Yazar Hakkında
Şule Akyol

Şule Akyol

94 yılında Bursa Gemlik’te dünyaya geldi. İlköğretim ve lise hayatını burada tamamladı. Daha sonra Uludağ Üniversitesi MYO Dış Ticaret .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler