Netflix’in Türkiye’de Kaç Abonesi Var?

Netflix’in Türkiye’de Kaç Abonesi Var?
Netflix bir dünya devi olma yolunda hızla ilerliyor. Dünya genelinde 158 milyonu aşan bir abone sayısına ulaşan Netflix'in ülkemizde kaç abonesi var? İşte çarpıcı rakamlar!

İletişim ve medya alanında Dünyada yeni bir sistem doğdu ve büyük bir hızla büyüyor. Öyle hızlı büyüyor ki klasik televizyon yayıncılığı bu giderek daha da büyüyen güçle baş edebilecek mi, zor görünüyor. Çünkü bu güç özgürlük vaat ediyor, bu güç er yerden her şekilde ulaşılabilme vaat ediyor, bu güç yenilik vaat ediyor. Dolayısıyla artık yaşlanan ve yorulan televizyon yayıncılığı zinde ve dinamik olan internet üzerinden yayıncılık platformu kurarak yayıncılık alanına güçlü giren bu güçle baş etmekte zorlanıyor. Bu gücün dünyadaki en büyük temsilciliğini ise şu ana kadar Netflix yapıyor. İnternet yayın platformu olan Netflix dünyada o kadar hızlı bir büyüme gösteriyor ki televizyonlar ve diğer internet yayın platformları hızına yetişemiyor. Netflix sadece Dünya’da değil ülkemizde de çok hızla büyüyor ve yayılıyor. İşte detaylar!

Netflix Bir Dev Oldu! Türkiye’de 1.5 Milyon Abone!

İnternet yayın platformu olan ve tüm dünyada büyük bir takipçi ve abone kitlesine ulaşan Netflix ülkemizde de çok hızlı bir büyüme gösteriyor. Yayınladığı yapımlarla ve çeşitlilikle ve tabi özgür yayıncılıkla öne çıkan Netflix tüm dünya tarafından takip ediliyor. Her yıl abone sayısına binleri hatta yüz binleri ekleyen kanal ülkemizde de çok büyük bir kesime hitap ediyor. Ülkemizde toplam 1.5 milyonu aşkın ücret ödeyen ve abone olan bir kitlesi bulunan Netflix büyümesine devam ediyor.

Bu 1.5 Milyon takipçiyi aile fertleriyle düşünüldüğünde ortalama 4 Milyonluk bir takipçi sayısı ortaya çıkıyor ki bu durum ülkemizdeki televizyon yayıncılık anlatılını baştan sona değiştirecek gibi görünüyor. Son olarak RTÜK’ün denetime tabi tutmaya başladığı Netflix abonelerine vazgeçmedikleri özgür yayıncılığı sunabilmek için RTÜK’le anlaşarak PIN üzerinden yetkili giriş yapmalarını sağlıyor.

Dünyada 158 Milyon Abone!

İnternet yayın platformu olan ve içerik üretmekle kalmayıp eski içerikleri satın alarak abonelerine ulaştıran bir yayıncılık anlayışı gösteren Netflix’in dünya üzerinde 158 Milyonu geçkin bir abone kitlesi bulunuyor. Her geçen gün abone sayısına yenilerini katan Netflix ürettiği içeriklerle takipçilerini mutlu etmeyi ön koşul olarak görüyor ve özgürlükten taviz vermiyor.  Platform dünya üzerinde internet üzerinden yayıncılık alanında da lider konumda ve rakiplerine fark atmış durumda.

04-12-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar