Netflix’ten Deprem Açıklaması

Netflix’ten Deprem Açıklaması
İnternet yayın platformu Netflix yaşanan deprem dolayısıyla uzun süre sessiz kaldı ve sonunda sessizliğini bozmaya karar verdi.

6 Şubat Pazartesi gecesi 04.17 ve aynı gün öğlen saatlerinde yaşanan 7,7 ve 7,6’lık iki büyük deprem Kahraman Maraş ve Hatay başta olmak üzere 10 büyük ili adeta yerle bir etti. Binlerce evin enkaza döndüğü ve binlerce insanın hayatını kaybettiği deprem felaketi dolayısıyla tüm ülke kurum ve kuruluşlarıyla büyük bir kurtarma mücadelesine girdi. Aynı şekilde yabancı devletlerin de büyük katılımlar sağladığı kurtara çalışmalarına ilave olarak yardım kampanyaları da düzenlenmeye başlandı. Ülkemizde bulunan pek çok yabancı menşeli kuruluşun açıklamalarıyla ve destekleriyle katkıda bulunduğu bu organizasyonlara uzun süre sessiz kalan Netflix tepki çekmiş ve sosyal medya üzerinden Netflix için boykot çağrıları yapılmaya başlanmıştı. Bu gelişmeler yaşanırken internet yayın platformu Netflix’ten açıklama geldi.

Yaraları Sarmak için Çalışmaya devam Edeceğiz

Tüm dünyada milyonlarca aboneye sahip olan ve Türkiye’de de binlerce abonesi bulunan internet yayın platformu Netflix Kahraman Maraş depremine sessiz kalmakla suçlanmış ve ardından da Netflix için sosyal medyada boykot çağrıları yapılmaya başlanmıştı. Yerli içerikleri ve yabancı yapımlarla dolu kütüphanesiyle büyük abone sayısına sahip olan Netflix sonunda yaşanan depremle ilgili sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “ülkemizde yaşanan felaketin sebep olduğu derin üzüntüyü ve acıyı paylaşıyor, ilk andan itibaren destek için ekip olarak çalışıyoruz. Tüm enerjimizi afet bölgelerine ulaştırılacak yardımlar için kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Netflix Tarafından 6 Milyon TL Bağışlandı

İnternet yayın platformu Netflix açıklamasının devamında ise “şu ana kadar 6 Milyon TL tutarındaki bağışı sektördeki partnerlerimiz aracılığıyla yardım kuruluşlarına ulaştırdık. Buna ek olarak tüm dünyadaki çalışanlarımızın kişisel bağışlama da şirketimiz, iki katını daha ekleyerek destek olmaya devam ediyor. Daha yolun çok başındayız. Birlikte bu büyük afetin yaralarını sarmak için çalışmaya devam edeceğiz. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz” ifadeleri kullanıldı. Platform tarafından yapılan bu paylaşımlar kısa sürede magazin basını ve sosyal medyada geniş şekilde yayıldı. Özellikle de sosyal medyada boykot çağrılarının yapılmaya başlamasıyla eş zamanlı gerçekleşen açıklama dikkat çekti.

09-02-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler