Nihat Hatipoğlu hakkında suç duyurusu! Canlı yayında çocuğu Müslüman yapmıştı

Nihat Hatipoğlu hakkında suç duyurusu! Canlı yayında çocuğu Müslüman yapmıştı
Nihat Hatipoğlu’nun başı büyük dertte. İHD 11 Mayıs günü ATV'de sunduğu iftar programında Ermeni bir çocuğun Müslüman yapılması üzerine suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Nihat Hatipoğlu’nun başı büyük dertte. İHD 11 Mayıs günü ATV'de sunduğu iftar programında Ermeni bir çocuğun Müslüman yapılması üzerine suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Nihat Hatipoğlu hakkında suç duyurusu! Canlı yayında çocuğu Müslüman yapmıştı

Her şey Hatipoğlu’nun Ramazan ayında ATV için yaptığı iftar programında gelişti. ATV'de yaptığı programları reyting rekorları kıran Nihat Hatipoğlu uzun yıllar unutulmayacak bir girişimde bulundu. Dün bununla ilgili haber yapmıştık. Olay şuydu. Artur adında Ermeni bir çocuğu sahneye çıkaran Nihat Hatipoğlu, 13 yaşındaki çocuğu Kelime-i şehadet getirterek Müslüman olduğunu ilan etti. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Program sırasında Artur'un ve annesinin bu işe razı olduğunu söyleyen Hatipoğlu çocuğun annesi tarafından jet hızıyla yalanlandı.

Yaşanan olayın ardından Nihat Hatipoğlu'nun programı için suç duyurusu yapıldı. Suçlama ağır. Çocuk istismarı… Sıcak gelişme üzerine görüşlerine başvurulan anne Alina Y. Ermenistan'da bir internet sitesine konuştu: "Çocuğum Müslüman olmadı. Biz Ermeniyiz, Hristiyanız. Ben bilseydim kendim, çocuğumun yanına giderdim, ama bilmiyordum. Dükkanda çalışıyorum. Aniden bana haber geldi. Artur 13 yaşında, saf bir çocuktur. Suriyeli arkadaşı “gel beraber canlı yayında konuşalım sonra bize hediyeler verirler, onlarla da oturup yemek yeriz” demiş, çocuğum da saf saf onunla gitti. Çocuktur o, yanlış yaptı. O Müslüman olmadı, sünnet olmadı."

İstismarla suçlanacak

Siteye açıklama yapan anne Alina bununla yetinmedi. Kendisine ulaşan HDP Milletvekili Garo Paylan'a çocuğunun kendisinin onayı olmadan programa çıkarıldığını söyledi. Annenin de muvafakatini alan milletvekili Garo Paylan Twitter hesabından olayla ilgili gelişmeleri şöyle duyurdu, "Çocuk istismarı yapan program hakkında yarın RTÜK’e ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağım"

Olayın sosyal medyada patlaması üzerine suç duyuruları art arda gelmeye başladı. Zor zamanlar geçiren Nihat Hatipoğlu’na bir darbe de İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) geldi. Dernek yetkilileri Nihat Hatipoğlu ve programı hakkında çocuk istismarlığı yönünde suç duyurusunda bulunacaklar. İHD’den yapılan açıklama şöyle: "Yarın (bugün), İHD Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı komisyon olarak, ATV canlı yayınında Müslüman yapılan Ermeni çocuk ile ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Suç duyurusu metni, basına iletilecektir"

Milletvekilleri de tepki gösterdi

Olay duyulur duyulmaz sosyal medyada kıyamet koptu. Daha önceden program başına aldığı fahiş ücretle gündeme gelen Hatipoğlu bu sefer şov yapmakla, çocuk istismarıyla suçlanıyor. Hatipoğlu’na gelen tepkilerden biri de Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’na ait. Kendine ait siteden Hatipoğlu’na çok sert tepki gösteren Yeneroğlu kısaca şu ifadeleri kullandı. "Nihat hocaya hiç yakıştıramadım ve üzüldüm. Ailesinin rızası olmaksızın 13 yaşındaki bir Müslüman çocuğun Hristiyanlar tarafından vaftiz edilmesi durumunda ne hissedersem, bu görüntüler karşısında aynı hissiyatı taşıdım. İstismar mutlaka bir boyutu, asıl sorun empati yoksunluğu."

15-05-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar