Nihat Hatipoğlu’nun Programını Koronavirüs Vurdu!

Nihat Hatipoğlu’nun Programını Koronavirüs Vurdu!
Ramazan ayı geldi ve televizyon kanalları Ramazan programlarına başlıyor. Hangi kanal hangi yayınları hazırlıyor diye sorarken bir anda bazı yayınlar koronavirüs engeline takıldı.

11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif bu senede gönüllere taht kurmaya, küskünleri barıştırmaya, tokla açı buluşturmaya, varlıklıyla muhtacı yan yana getirmek için geldi. Tüm dünyayı saran koronavirüs belasının ortasında ramazan ayının bereketiyle geleceği ve salgının kısa sürede ortadan kalkacağı en umut edilen konulardan biri şüphesiz. Ancak ne yazık ki koronavirüs Ramazan Ayını da vuruyor. Sokağa çıkma yasaklarının gelenek ve görenekleri etkileyecek olmasının yanı sıra, Ramazan Ayının en özel anlarından olan sıcak Ramazan Pidesi sıralarının olamayacak olması, davetlerin gerçekleşemeyecek olması ne yazık ki bu ayı biraz buruk yaşatacak gibi. Bir de televizyonlarda yayınlanan Ramazan programlarının formatında yaşanacak sıkıntılar kimi yayınları zorlayacak gibi görünüyor. Özellikle sokakta gerçekleştirilen ve seyircili hazırlanan programlar bu sene mecburen format değişikliğine gidecek. Bunların başında da hem iftar hem sahur programlarıyla öne çıkan ve Atv’de yayınlanan Nihat Hatipoğlu’nun programları geliyor. İşte detaylar!

Nihat Hatipoğlu İle İftar Ve Sahur Programları Stüdyodan Yayınlanacak!

Atv’de yayınlanan ve özellikle seyircinin ilgisinin bir hayli fazla olduğu Ramazan programlarından sunuculuğunu Nihat Hatipoğlu’nun üstlendiği İftar ve sahur programı uzun yıllardır aynı yerde Sultanahmet Meydanı’nda kurulan alanda çekiliyordu. Sultanahmet Meydanı’nı ve çevresini gezmeye gelenlerle özel olarak program için gelenlerin Nihat Hatipoğlu’nun programında da seyirci olması ve sorular sorması programı interaktif bir hale sokuyor ve seyirciyle iç içe bir yayın yapılıyordu. Uzun yıllardır aynı şekilde hazırlanan programın bu sene tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs sebebiyle Sultanahmet Meydanı’nda yapılmayacağı ve programa seyircide alınmayacağı açıklandı!

Stüdyodan İftar ve Sahur!

Atv bu sene her zamanki gibi Ramazan programlarını Nihat Hatipoğlu’na emanet etmiş durumda. Seyirci tarafından ilgiyle seyredilen Hatipoğlu’nun programları bu sene yıllardır hazırlandığı mekan olan Sultanahmet yerine stüdyodan gerçekleştirilecek. Stüdyoda canlı olarak hazırlanacak programa seyirci de kabul edilmezken canlı telefon bağlantılarıyla seyirciden soru alınacak. Aynı şekilde başka televizyon kanalları da özellikle iftar programlarını sokaktan yapamayacak ve seyirciyle yan yana gelemeyecek. Bu durum yapımcıları format geliştirme konusunda zorlayacak gibi görünse de klasik yayınlar yine ön plana çıkacak ve bir konuk ve bir sunucu ile ramazan programları hazırlanacak gibi görünüyor. Bakalım bu sene ramazan ayında en etkili programları hangi kanal hazırlayacak ve seyirci en çok hangi kanalın yayınlarını takip edecek?

23-04-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar