Oğuz Haksever’in Yeni Kanalı Belli Oldu!

Oğuz Haksever’in Yeni Kanalı Belli Oldu!
Tv haberciliğinin usta gazetecisi Oğuz Haksever yeniden ekranlara dönüyor. Oğuz Haksever'in yeni kanalı hangisi? Haksever yeni kanalında hangi programları sunacak? İşte detaylar!

Uzun yıllardır haber alanında çalışan ve son dönemlerin en usta habercileri arasında gösterilen Oğuz Haksever geçtiğimiz aylarda tam 20 yıldır çalıştığı, iyi kötü pek çok olaya şahit olduğu haber kanalı NTV’den ayrılmıştı. Ayrılma gerekçesi olarak yorulduğunu ve dinlenmek istediğini belirten bir mektup yazmış ve kanaldan emekliliğini istemişti. Ancak bunun gerçek olmadığı, Oğuz Haksever’e yapılan yoğun baskının 20 yıl çalıştığı kanaldan ayrılmasında sebep olduğu kulislerde sıkça konuşulan konulardandı. Ancak tam bir açıklama yapılmamış yılların habercisi usta gazeteci ve televizyoncu Oğuz Haksever NTV’ye veda etmişti. Aradan geçen zaman içinde çok fazla basında görünmeyen Oğuz haksever’in yeni bir televizyon kanalıyla anlaştığı ve yakında yeni kanalında işe başlayacağı bilgisi bir anda kulisleri hareketlendirdi. Bizde Oğuz Haksever’in anlaştığı kanal hangisi ve usta gazeteci burada hangi görevde bulunacak sizler için araştırdık.

Usta Gazeteci Oğuz Haksever’in Yeni Kanalı Belli Oldu!

Usta gazeteci ve televizyoncu Oğuz Haksever aylar sonra yeni kanalıyla birlikte ortaya çıktı. Usta gazeteci NTV’den ayrıldıktan sonra bir süre dinlenmeyi tercih etti. 20 yıl gibi uzun bir süre çalıştığı NTV ile yollarını ayıran Haksever şimdilerde yeni kanalı Haber Global’le ekranlara dönmeye hazırlanıyor. Haber Global’le anlaşma sağlayan Oğuz haksever yaklaşık dört aylık bir süreden sonra yeniden ekranlara dönecek. Usta gazeteci Oğuz Haksever’in Haber Global’de haber programının yanı sıra kanalda yayınlanacak tartışma programları da sunması bekleniyor. Temmuz ayında NTV’den emekli olduğunu duyuran Haksever “Basiretimin bağlandığı bir özürlük olayım varsa beni affetmelerini diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Peki, Ne Olmuştu?

Hatırlanacağı üzere Oğuz Haksever NTV’de görevde bulunduğu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yassı ada ziyareti ve oradaki açıklamaları ekrana geldiği sırada Cumhurbaşkanı’nın “Yassı ada demiyorum, Yaslı ada diyorum” ifadelerinin ardından mikrofonunun açık kaldığının farkında olmadan “Neresi Yaslı ada be. Canına okumuşsun” ifadelerini kullanmıştı. Daha sonra Haksever konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanı’nın o sözlerini duyunca kendi kendime söylenirken “okumuşsunuz” dememe rağmen durum ses masasından fark edilince sesimi hemen kıstıklarında son bölüm “okumuşsun” olarak yayına çıkmıştır” açıklamasında bulunmuştu. Haksever bu olayın ardından NTV’den emekliliğini istemiş ve kanaldan ayrılmıştı.

24-09-2019
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar