Okan Çabalar Stand-Up Gösterisi – 9 Mayıs’ta…

Okan Çabalar Stand-Up Gösterisi – 9 Mayıs’ta…
Okan Çabalar yer aldığı birçok skeç programı, dizi ve filmlerde yarattığı başarılı tiplemelerle mizahseverlerin beğenisini kazanırken, şimdide Stand-up gösterisi ile sahne alıyor.

Okan Çabalar’ı oynadığı komedi ve sitkom tarzındaki dizilerle tanıyoruz. Oyunu, Yalan Dünya, Şen Yuva, İnsanlar Alemi gibi birçok komedi içerikli yapımda göstermiş olduğu oyuncu performansıyla seyircinin hayranlığını kazanmıştır. Sumru Yavrucuk’un yanında usta-çırak ilişkisiyle yetişmiş olan Okan Çabalar, özellikle doğaçlama komedideki yeteneği ile Yavrucuk’un dikkatini çekmiş ve bu yönde ilerlemeyi tercih etmiştir. Sık sık yeni tiplemeler yaratmayı seven oyuncu, taklit yeteneğini, etkilendiği film karakterlerini taklit etmeye başlamasıyla geliştirmiştir. 2017’de İstanbul Komedi Festivali’nde stand - up gösterisini sahneleyen Okan Çabalar, seyircinin beğenisi sonrasında bu konudaki çalışmalarına da ağırlık vermiştir. 2018 yılı itibariyle turnelere çıkmaya başlayan Çabalar, ülkenin birçok şehrinde stand up şovları yapmaya başlamıştır. İşte Okan Çabalar’ın stand-up gösterisinin detayları…

 
Okan Çabalar – Stand-Up Gösterisi

BKM Mutfak komedyenlerinden Okan Çabalar, tek kişilik stand-up gösterisi ile Maximum Uniq sahnesinde 27 Nisan’da mizah severler ile buluşacak. Oyuncu, tek kişilik stand-up performansıyla seyirciye bol kahkaha ve eğlence vaad ediyor.

 

Okan Cabalar, yeni sezonda stand up gösterisini iki perde haline getirerek sahnede kahkaha attırma süresini 2 saat 10 dakikaya çıkardı. Komedinin yükselen bir değer olarak varlığını sürdürmesi için komedyenlere düşen görevin sürekli yazmak ve sürekli oynamak olduğunu söylüyor.

 

Okan Çabalar, kendi hayatından kesitlerin, günlük yaşamdan gözlemlerin ve mesleki anlamda yaşadığı bazı zorluklarında ve aşkın komik hallerinin esprili bir şekilde yer aldığı yeni stand-up gösterisini sergilemeye devam ediyor. Kariyerinin en verimli dönemlerinden birini yaşayan Çabalar verdiği bir röportajında:

 

‘’Kendimi keşfetme sürecimde olaylarla başa çıkma tarzımın komedi olduğunu anlayınca bunu bir meslek haline getirdim. Benim için komedi ‘’İyi ya da kötü bütün olaylarla mizah yoluyla başa çıktığın zaman hayatta sana çok ağır gelen bir şey birden tüy gibi hafifleyebiliyor. Aslında benim kendimi ifade etme tarzım bu. Güldürmekten çok keyif aldığım için bunu bir meslek haline getirdim. Daha çok bu konuda profesyonelleştim. Mesela stand up yapmaya başladım.

 

Komedi adına beslenme kaynaklarım; Her şey. Mesela Beşiktaş’a indiğimde oradan beslenebiliyorum. Kitaplardan, filmlerden, gittiğim bir oyundan da beslenebiliyorum. Yani beslenme çok çeşitli bir alana yayılabiliyor.

 

Stand up yapma fikri;

Bir ortama girdiğim zaman her zaman anlatıcı olurum. Anlattıklarımdan hikâyeler birikti. Bir gün, BKM Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı Abdullah Özgenç bana uğrayıp ‘’Seni stand up listesine yazıyorum artık, bu tarihte çıkıyorsun’’ dedi. Ben de ‘’Yaz artık, ne olacaksa olsun’’ deyip kendimi işin içine atıverdim. İlk sahne aldığım yer BKM Mutfak’tı.’’ Diye anlattı.

 

Okan Çabalar Stand-up Gösteri Tarihi

27 Nisan 2022 – Maximum Uniq – İstanbul

9 Mayıs 2022 – Cadde Bostan Kültür Merkezi - İstanbul
 

Bilet Fiyatları

1. Kategori – 131 TL

2. Kategori – 87.50 TL (sınırlı sayıda)

Biletler, biletix’te ve etkinlik günü kapıda!

İş Bankası kartlarına %10 indirim imkanı sunulan gösterinin biletleri satışta.

 

Okan Çabalar Kimdir?

Öğretmen anne ve babasının mesleği nedeniyle çocukluğunu Türkiye’nin birçok şehrinde geçiren Okan Cabalar, Dokuz Eylül Üniversitesinden satış yönetimi bölümünü okuyarak mezun oldu. Barmenlik, balıkçılık, satış danışmanlığı gibi işte çalıştıktan sonra Işıl Kasapoğlu’nun İzmir’deki ‘Bir Varmış Hiç Yokmuş’ adlı oyununun seçmelerini kazandı. Daha sonra İzmir Sanat Tiyatrosu, Aysa Prodüksiyon Çocuk Tiyatrosu ve Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu’nda oyunculuk yaptı. Tiyatro oyunu yazdı ve dört kişilik bir ekiple 15 gün içinde oyunu sahneledi ve oynadı. Oyunculuk kariyerine Sinema ve TV’de rol aldığı bir çok film ve diziyle devam etti. Oyunculuk kariyerine başarıyla devam eden Okan Cabalar, şimdilerde stand-up gösterisiyle sahneye çıkmaya devam ediyor.

Stand-up gösterilerini kendi yazan oyuncu, aynı zamanda ilk kez ‘Şehir Efsanesi’ adında komedi ve dram tarzında bir filminin senaryosunu yazmaya başlamıştır.

 

Okan Çabalar oynadığı Diziler ve Filmler

2009 - Bahar Dalları (Ali/Dizi)

2010 - Şen Yuva (Tankut Sıkıcan/Dizi)

2010 - Eyvah Eyvah (Sinema)

2011 - Eyvah Eyvah 2 (Sinema)

2011 - 5’er  Beşer (Hakkı/Dizi)

2012 - İnsanlar Alemi (Hakkı/Dizi)

2012 - Yalan Dünya (Bünyamin/Dizi)

2015 - Eğlendirme Dairesi (Dizi)

2016 - Geldim Gördüm Güldüm (Dizi)

2017 - Sen Kiminle Dans Ediyorsun (Sinema)

2019 - Organize İşler Sazan Sarmalı (Sinema)

Kendi Yolunda – Vizyona Girmedi

03-04-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar