Ömer Döngeloğlu Hoca Koronavirüsten Hayatını Kaybetti!

Ömer Döngeloğlu Hoca Koronavirüsten Hayatını Kaybetti!
Ekranların sevilen ilahiyatçı sunucularından kanal 7’nin sahur ve İftar programlarını uzun yıllar sunan Ömer Döngeloğlu koronavirüsten hayatını kaybetti. İşte detaylar!

Koronavirüs sebebiyle her geçen gün ölüm vakaları artıyor. Tüm dünyada on binlerce kişi koronavirüs sebebiyle ölürken ülkemizde de ölümler azalmaya başlasa da devam ediyor. Bugün gelen bir haber ise herkesi şok etti. Kanal 7 Televizyonunda uzun yıllardır dini içerikli programlarla seyirci karşısına çıkan, Kanal 7’nin iftar ve sahur programlarını sunan İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu koronavirüs teşhisiyle tedavi gördüğü Başakşehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Bugün son dakika haberi olarak duyurulan haber bir anda herkesi şok ederken Ömer Döngeloğlu 24 Nisan’da koronavirüs sebebiyle tedavi altına alınmıştı. Ölüm haberin ardından pek çok seveni Ömer Döngeloğlu için üzüntülerini belirtti. İşte haberin detayları!

İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu Hayatını Kaybetti!

Koronavirüs sebebiyle herkesin tanıdığı ve sevdiği bir isim daha hayatını kaybetti. Uzun yıllardır Kanal 7 ekranlarında dini içerikli programlarla seyirciyi bilgilendirmeye çalışan ve özellikle Sahur ve İftar programlarının değişmez ismi İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu koronavirüs sebebiyle 24 Nisan’dan itibaren Başakşehir Hastanesinde tedavi görüyordu. Bugün Başakşehir Hastanesinde Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden Ömer Döngeloğlu’nun vefat haberini Başakşehir Belediye Başkanı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kurtoğlu paylaşımında “İnna Lillah ve İnna İleyhi Raciun… Bir süredir koronavirüs tedavisi gören İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu Hocamız Başakşehir’de tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Muhterem Hocamıza Allah’tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı. Ömer Döngeloğlu’nun Vefat haberinin ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’de sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Gül “İnna Lillah ve İnna İleyhi Raciun. Ömer Döngeloğlu Hoca tedavi gördüğü hastanede rahmet-i Rahman’a kavuşmuş. İyi bilirdik, iyilerden bilirdik. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı. Yine bir diğer taziye de İlahiyatçı Mustafa Karataş’tan geldi. Karataş “İnna Lillah ve İnna İleyhi Raciun Allah rahmet etsin. Ömer Döngeloğlu hocamız vefat etmiştir. Mekanı cennet olsun” ifadelerini paylaştı.

Ömer Döngeloğlu Kimdir?

1968 Yılında Tokat’ta dünyaya gelen Ömer Döngeloğlu ilk ve orta öğrenimini Tokat Zile’de tamamlamıştır. Ömer Döngeloğlu orta ve lise eğitimini Zile İmam hatip Lisesinde tamamlamış ve daha sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1986 – 1996 yılları arasında Tokat’ta İmam-Hatiplik yapan Döngeloğlu İslam Tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine yıllarca araştırma yapmıştır. Uzun yıllar boyunca Kanal 7 ekranlarında dini içerikli programlar yapan ve sahur ile İftar programlarını sunan Döngeloğlu 52 yaşında hayatını kaybetmiştir. Ömer Döngeloğlu’na bizde canlitv.com ailesi olarak Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

03-05-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar