Oyuncular Sendikası'ndan ceza alan Ezgi Mola'ya destek geldi

Oyuncular Sendikası'ndan ceza alan Ezgi Mola'ya destek geldi
İpek Er'i taciz ettiği için memurluktan çıkarılan Musa Orhan'ın şikayet ettiği Ezgi Mola ceza aldı. Oyuncular Sendikası konuyla ilgili destek açıklaması yaptı

Kadına şiddet uygulayan Musa Orhan davasında ceza alan Ezgi Mola'ya Oyuncular Sendikası'ndan büyük destek geldi. Ezgi Mola hayranları oyuncunun ceza alddığı Musa Orhan davasını ve oyuncular sendikasının verdiği desteğimerak ediyor. Şimdi detaylar

Oyuncular Sendikası'ndan ceza alan Ezgi Mola'ya destek geldi

Arkadaşı İpek Er'e cinsel saldırıda bulunan ve devlet memurluğundan çıkarılan eski uzman çavuş Musa Orhan'ın davası devam ediyor. Söz konusu davayla ilgili Musa Orhan kendisine sosyal medya yoluyla hakaret eden Ezgi Mola ve yakın arkadaşı Farah Zeynep Abdullah hakkında da suç duyurusunda bulunmuştu.  Olaya yoğun tepkiler sürerken; Oyuncular Sendikası'ndan konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Dayanışma içinde olacağız

Bütün bu yaşananlar üzerine Oyuncular Sendikası'ndan Ezgi Mola ve Farah Zeynep Abdullah'a tam destek geldi. "Üyelerimiz Ezgi Mola ve Farah Zeynep Abdullah adına süreci yakından takip ediyoruz. Üyelerimiz ile her aşamada yan yana durarak dayanışma içinde olacağız"  denen açıklamada şu paylaşım yapıldı.

Aslında ne oldu?

Batman'da, yaşamına son veren İpek Er'e cinsel saldırıda bulunan ve devlet memurluğundan çıkarılan Musa Orhan, kendisine basın yoluyla hakaret eden oyuncu Ezgi Mola ve ona destek veren Farah Zeynep'e dava açmış ve Ezgi Mola'nın 65 günlük adli para cezasına çarptırılmasına yol açmıştı. Mahkeme tarafından açıklanan gerekçeli kararda, Mola'nın sosyal medya paylaşımında Musa Orhan'ı hedef aldığı belirtilerek cezalandırıldığı şu cümlelerle açıklandı:  "Dava konusu paylaşım tarihi itibariyle ayrı bir davada sanık olarak henüz yargılama aşamasında olan ve suçlu olup olmadığı konusunda kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmayan katılana yönelik olarak, sanığın, 'tecavüzcü, şerefsiz' şeklinde paylaşımda bulunmak suretiyle katılanın onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde somut bir fiil isnat ettiğine kanat getirmiştir. Ayrıca 'şerefsiz' kelimesini kullanmak suretiyle de katılana yönelik olarak sövme eyleminde bulunduğu anlaşılmıştır"
Gerekçeli kararda, Mola'nın sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçunu işlediğine kanaat getirilerek 65 günlük adli para cezası uygulanmıştı.

Bunun üzerine "Vicdanların tazminatla temizlenemeyecek. "diyerek Ezgi Mola'ya destek veren Farah Zeynep Abdullah, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak destek çağırısı yapmıştı: "Tecavüzcülükle suçlanmasını tazminat gelirine dönüştürmekten çekinmeyen bir zihniyet, ee neoluyo sonra? Vicdanlar tazminatla temizleniyor mu, insanlar bir anda vay 5 bin 200 aldı çok temiz insanmış mı diyorlar. S... s....maktır bu hareketler, bunu da dosyaya ekle"
Bu paylaşımından sonra Mola'ya destek veren meslektaşı Farah Zeynep Abdullah hakkında da suç duyurusunda bulunulmuştu. Dava ilgili süreç devam ediyor.

09-10-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar