Ozan Akbaba’nın Hayali Türkiye’nin İlk Hız Filmi ‘Anka’dan Müjdeli Haber!

Ozan Akbaba’nın Hayali Türkiye’nin İlk Hız Filmi ‘Anka’dan Müjdeli Haber!
Oyuncu Ozan Akbaba’nın geçen yaz hayalini gerçekleştirdiği ‘Türkiye’nin ilk hız filmi’ sloganıyla çekilen aksiyon ve dram filmi ‘Anka’dan müjdeli haber var. İşte ayrıntılar

Ekranların tam 6 sezon sürmüş fenomen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ile ününe ün katmış isim Ozan Akbaba dizide ‘İlyas Çakırbeyli’ karakterini canlandırmıştı. Şimdilerde ise TRT 1 ekranlarının yeni başlayan sevilen dizisi Kasaba Doktoru’nda başarılı Cerrah Hakan Aydıner karakteri ile boy gösterüyor. Geçtiğimiz yaz bir hayalini gerçekleştirmiş ve MGX Film’in yapımcılığında ‘Türkiye’nin ilk hız filmi’ sloganıyla çekilen aksiyon ve dram filmi ‘Anka’yı hayata geçirmişti. Ozan Akbaba’nın başrolünde oynadığı ‘Anka’ filmi ile ilgili güzel bir gelişme yaşandı. İşte Anka filmi ile ilgili yapımcısını sevindiren müjdeli haber…

‘Anka’ Filmi Hindistan ve İspanya’da Uyarlanacak

Senaryosunu Ozan Akbaba’nın kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Filinta ve Halka dizilerinin başarılı yönetmeni Süleyman Mert Özdemir’in oturduğu aksiyon, dram türündeki sinema filmi 28 Ocak 2022 tarihinde beyazperde de izleyici ile buluşmuştu.

Filmde, çocuk yaşta ailesini trafik kazasında kaybetmiş Murat’ın hikayesi konu ediliyor. Kaza gününden beri hayata tutunamayan Murat yakınlarından Özellikle ona en büyük desteği veren yakın arkadaşı Tarık’tan, sevdiği kadın Zümrüt’ten ve onu büyüten babası Ejder’den destek görürken, işinden kovulmuş olması ve parasız kalması da onu iyice karamsarlığa sürüklemektedir. Ejder, Murat’ın hayatına devam etmesi için kaza gününe dair ne varsa tam olarak yaşaması gerektiğine inanır ve ona kaza yapılan arabayı gösterir. Murat’ı artık bu halde görmek istemediğini söyleyerek bir karar vermesini ister. Fakat Murat yaşananlardan sonra ortalıktan bir süre kaybolur ama geri döndüğünde ise hayatına yeniden başlamak için harekete geçecektir. Bir yandan travmasıyla mücadele ederken bir yandan araba yarışlarında ismini duyuracaktır.

Başrollerini Ozan Akbaba (Murat) ile Uğur Uzunel (Tarık), Engin Hepileri, Serdar Orçin, Deniz Işın (Deniz Işın), Atilla Şendil gibi önemli isimlerin paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda ise, Ali Savaşçı, Kemal Zeydan, Taner Rumeli, Sinan Demirer, Ali Yoğurtçuoğlu, Ezgi Tombul ve Ege Demirci yer alıyor.



Anka Sinema filmi izleyici tarafından çok beğenilmiş, ardından Avrupa’da vizyona girmişti. Anka sinema filminden herkesi mutlu edecek bir haber daha geldi. Ozan Akbaba’nın başrolünü oynadığı, senaryosunu yazdığı ve proje tasarımına imza attığı ‘Anka’ filmi yurtdışında Hindistan ve İspanya’da uyarlanacak.

Anka Filmi Dünya Çapına Açılıyor

Başarılı oyuncu Ozan Akbaba’nın Murat karakterine hayat verdiği Anka filmi, oldukça maliyetli bir şekilde gerçekleşti. Bu durumla alakalı olarak Ozan Akbaba şu açıklamaları yapmıştı, ‘’Yaklaşık 25 milyonluk bütçeyle iddialı bir iş yaptık. Anka yapımı için 60’tan fazla özel araba modifiye edildi. 6 tanesi filmin başrolü neredeyse... Hatta ben oyuncu değil araba yakışıklı çıksın diye uğraştım’’ ifadelerinde bulunmuştu. Filmin çekimleri için Bağdat Caddesini seçtiklerini söyleyen oyuncu, bir sahne için 4 saat kadar caddeyi kapattıklarını söyledi.


Filmde, gelmiş geçmiş en klasik yarış arabalarını adeta resmi geçit halinde olduğu Toyota Supra’dan Corvette Zr1’e, Ferrari f430’dan Porche 911 Cabriolet’e hatta Masserati Quattro Porte’ye kadar en fenomen modeller yer alıyor.


MGX film imzalı, yapımcılığını Müşvik Guluzade’nin üstlendiği film için, yarış sahnelerini çekerken, aksiyon deyince dünya çapında ilk akla gelen yönetmenlerden Marc Schölermann’dan destek alındı.


Anka isminden de anlaşılacağı gibi, sıfırı tüketmiş bir adamın arabalara olan tutkusu ile küllerinden doğmasını anlatan film ‘’Gittiğin her yere seni zafere taşıyan insanlarla gidersin. Herkesi geç, geride kimseyi bırakma…’’ ifadeleriyle izleyiciye yarışmak kadar dostların ve ailenin de önemli olduğunu vurgulayan sözleriyle damga vuran film şimdi de dünya çapına açılıyor.

28-04-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar