Passaparola'nın sunucusu ünlü tiyatrocu ve yazar Metin Uca hayatını kaybetti

Passaparola'nın sunucusu ünlü tiyatrocu ve yazar Metin Uca hayatını kaybetti
Televizyon ekranlarında uzun yıllardır gördüğümüz sevilen yarışma Passaparola'nın sunucusu ünlü tiyatrocu ve yazar olan Metin Uca hayatını kaybetti

Ekranlarda uzun yıllardır yer edinen sevilerek takip edilen 2000'li yılların yarışması olan Passaparola'nın sunucusu Metin Uca hayatını kaybetti.

ÜNLÜ TİYATROCU SUNUCU  VE YAZAR METİN UCA'NIN HAYATI 

1961 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Hayatının bir bölümünü İstanbul ve Ankarada geçirdi. Eğitimini Kimya Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Tiyatro ve Gazetecilik bölümlerinde okuyarak tamamladı. Uca, 1987 senesinde yapılan Anadolu Ajansı sınavını kazanıp muhabirlik hayatına başlamış oldu.

1999 yılında TRT'de televizyoncu olarak başladı. Kanal D Ankara Bürosunun başlangıcından itibaren muhabir olarak görev yaptı. Anadolu Ajansı, TRT, Kanal D, Show TV, ATV ve Star televizyonlarında muhabir ve televizyon programcısı olarak çalıştı.

Metin Uca televizyonun birçok kısmında yer aldı. Sahne gösterileri, yarışma ve sabah programların hem sunucusu hem de yapımcısı oldu. 1999-2003 yılları arasında Star TV ekranlarında yer alan "Günaydın Türkiye" adlı sabah haber şovunu izleyicilerle buluşturdu. Yedi sezon süren Star TV'de yayınlanan 2000'li yılların sevilen yarışma programı Passaparola'nın sunuculuğunu yaptı. 

Uca, televizyon hayatının yanı sıra yazar olarakta başarılı eserler ortaya koydu. Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim, Yes Yerine Orrayt Demek Caiz midir Hocam, Tüh, Alışmadık Gözde Lens Durmaz, Her Book’a Maydanoz adlı kitaplarıyla neşeli bir bakış ortaya koydu. 

ÜNLÜ YAZARDAN ACI HABER GELDİ

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde aracıyla seyrederken aniden fenalaşmasından dolayı trafik kazası geçiren Uca, bir süredir yoğun bakımda tedavi ediliyordu. Şah damarı tıkanıklığı tespit edilip entübe edilmişti. Acı haber menajeri olan Kübra Kalem Baykara'dan geldi. Baykara sosyal medyasından yaptığı "Kalbimiz acıyor" paylaşımıyla Metin Uca'nın vefat haberini verdi. 

"YAKILARAK ÖLÜP KÜLLERİMİN İSTANBUL BOĞAZI'NA SERPİLMESİNİ İSTİYORUM"

Bir Youtube kanalına konuk olan Uca,  "Yalnızım zaten, çok uzun süredir yalnızım.Yakılarak ölüp küllerimin de İstanbul Boğazı'ndan serpilmesini istiyorum. Umarım dostlarım, bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü hatırlanmak istemiyorum" diyerek vasiyetini bırakmıştı. 

Metin Uca'ya Allahtan rahmet sevenlerine başsağlığı diliyoruz...

17-11-2023
Yazar Hakkında
Tuğba Coşgun

Tuğba Coşgun

Haziran 1996 doğumluyum. Gebze/ Kocaeli'de yaşıyorum. 2017'de Kocaeli Üniversitesi Tıbbi Laboratuvar Teknikerliği bölümünden mezun oldum. 5 y .. devamı.. mail
Yorumlar