Payitaht Abdülhamit son bölümde neler oldu?

Payitaht Abdülhamit son bölümde neler oldu?
Abdülhamit’in kurtlarla dansının konu olduğu 12. bölüm son derece heyecanlıydı. ‘Bizim rengimiz bozdur. Bu oyunda düşen biz olmayacağız ayakta kalacağız’ diyen Sultan’ın hamleleri görülmeye değerdi. Son bölüm yine soluksuz izlendi.

Payitaht Abdülhamit dizisinin 12. bölümü 19 Mayıs Cuma akşamı TRT 1 ekranlarında yayınlandı. 
Sultan Abdülhamit ile birlikte planladıkları hainlik oyununu çok güzel oynayan Plevne Gazisi Osman Paşa, öğrendiği malumatları bizzat Sultan’a iletir. Osman Paşa’nın söylediğine göre Hiram ve Ermeni komitecilerin baskın yapacağı yer, Osmanlı Bankası’dır. Sultan’da banka baskınını önleyebilmek için Osman Paşa ve askerlerini görevlendirir.
Ömer ve arkadaşlarının erken müdahalesine rağmen, banka baskınına engel olunamaz ve çok sayıda rehine ile beraber banka işgal edilir.
Ermeni çetelerinin ayaklanmalarına ve çıkardıkları karışıklığa müdahale etmek için, Fransızlar, İngilizler ve Ruslar Payitaht’a doğru yola çıkarlar.
Yıllarca Osmanlı ile barış içinde yaşayan Ermeniler, ne yazık ki dış güçlerin oyuncağı olmuş ve Payitaht’ta her türlü kanlı eylemi gerçekleştirmektedirler.
Sultan, bütün bu olup biteni en az zayiatla atlatabilmek için tülü türlü planlar yapmaktadır. Banka baskınına müdahale için Sultan, Ömer ve arkadaşlarını banka kasa dairesine tünel kazmakla görevlendirir. Ancak Basil Zaharoff’un hazırladığı pusu ile kazılan tünel çöker ve Ömer toprak altında kalır.
Mahmut Paşa, Thedor Herzl ve Basil Zaharoff’ın bitme tükenmek bilmeyen planları sayesinde Rum Patriği’nin yakılarak öldüğü imajı uyandırılarak, Ermeni ayaklanmaları daha bir hız kazanır. 
Bankada esir alınan çocuklar için harem kadınlarının organizasyonu işe yarar ve çocuklar bankadan salıverilir. Ermenilerin banka baskınını kaldırmak için öne sürdükleri talepler, Sultan tarafından kabul edilmez. 
Sultan’ın bir planı da İngilizlerin Payitaht’a ilerlemesini durdurmak içindir. İnce hesaplar sonunda plan uygulanır ve İngiliz Kraliçesi uyanamayacağı bir uykuya dalar. Kraliçe’nin ve İngilizler’in ipi artık Sultan’ın elindedir.
La Galiba İllallah… Allah’tan başka galip yoktur…
Payitaht Abdülhamit dizisinin 13. bölümünü 26 Mayıs Cuma akşamı Canlİ TV’den izleyebilirsiniz.

20-05-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar