Reyting Kurbanları: Yeni Sezonda Erken Biten Diziler

Reyting Kurbanları: Yeni Sezonda Erken Biten Diziler
ATV, Kanal D, Show TV, Star TV, Fox TV ve diğerleri… Yeni sezonda ekrana veda eden diziler hangileri? Hangi diziler yayından kaldırıldı? Final yapan diziler hangileri? Yeni bölümü yayınlanmadan ekranlara veda ettiler...

Diziler televizyon kanallarının en büyük gelir kaynağını oluşturmakta. Ancak reyting alamayan dizilerin külfeti kanallar için oldukça yüksek. Hepsi bin bir umutla seyirci karşısına çıktılar ancak istenilen reytinge ulaşamayınca ekrandan kaldırılmaya mahkum bırakıldılar. İşte o reyting kurbanı diziler:

ATV’de Biten Diziler

Rengarenk: ATV’nin yaz dizileri arasında yer alan Rengarenk kötü reyting sonuçları nedeniyle isim ve kadro değişikliğine gitmek zorunda kalmıştı. İsmi Kaçın Kurası olarak değişen dizinin kadrosundaki eski isimlerde ayrıldı. Dizi yeni ismiyle de istenileni veremeyince ekranlara veda etmek zorunda kaldı.

Star TV’de Biten Diziler

Şahane Damat: Star TV’nin Osman Sınav imzalı dizisi Şahane Damat istenilen reyting düzeyine ulaşamayınca ekranlara veda etti. Ali Ersan Duru ve Burcu Özberk’in başrollerini paylaştığı dizi 8.bölüm itibariyle final yaptı.

Hanım Köylü: Hanım Köylü neden bitti? Cevap yine aynı; düşük reyting… Bir Ege komedisi olan dizi alışılageldik hikayesi ve yüksek reyting skoruna ulaşamayınca 13.bölüm itibariyle ekranlara veda etmek zorunda kaldı.

FOX TV’de Biten Diziler

Familya: Güçlü kadrosuyla oldukça umut vaat eden dizi Fox TV ekranlarında istenileni veremeyince ekranlarahttp://www.canlitv.com/atv veda etmek zorunda kaldı. Familya dizisi Fox TV’nin final yapan dizileri arasında ilk sıralarda yer aldı.

Hayat Sevince Güzel: Yaz ayları boyunca Pazartesi akşamlarının en çok reyting alan dizileri arasında yer alıyordu. Ancak yeni sezonun başlamasıyla diğer dizilerle baş etmekte zorlanan Hayat Sevince Güzel düşük reyting skorları nedeniyle ekranlara veda etti.

Rüzgarın Kalbi: İzmir’de çekimleri yapılan ve başrollerinde Deniz Baysal ve Burak Serdar Şanal’ın oynadığı dizi ilk bölümlerinde reyting yarışını önde götürüyordu. Yeni sezonda günü değişen dizi devam eden dizilerle baş edemeyince ekranlara yayından kaldırıldı.

N’olur Ayrılalım: Osman Sınav’ın yapımcılığını üstlendiği, başrollerinde Nilay Duru ve Aras Aydın gibi genç oyuncuların oynadığı dizi sadece 5 bölüm ekranda kalabildi.

Show TV’de Biten Diziler

Arkadaşlar İyidir: Bir gençlik dizisi olan, Q3 medyanın yapımcılığını üstlendiği dizi ekranlara hızlı bir giriş yapsa da güçlü projeler arasında kayboldu ve yayından kaldırıldı.

İstanbul Sokakları: Yine Show TV’nin büyük beklentiler içerisinde ekrana taşıdığı dizi sadece 9 bölüm hayatını sürdürebildi. Gizem Karaca, Caner Cindoruk ve Naz Elmas gibi bilindik oyuncuların oynadığı İstanbul Sokakları ekranlara veda etti.

Kanal D’de Biten Diziler

Tatlı İntikam: Bir yaz dizisi olarak seyirci karşısına çıkan Tatlı İntikam aslında reyting sonuçları açısından ortalamanın üzerindeydi. Ancak Kanal D yönetimi Altınsoylular dizisini Tatlı İntikam yerine tercih edince beğeniyle izlenen dizinin yayın hayatına son verilmiş olundu.

Altınsoylular: Kanal D’de yayınlanan dizi Tatlı İntikam dizisinin yerine getirilmişti. Oldukça yüksek bütçeye sahip olan Altınsoylular’ın ömrü de diğer diziler gibi kısa sürdü. Dizi yayınlandığı son bölümde oldukça düşük reyting skoru elde edince final yaptı.

Kanıt: Ateş Üstünde: Yaz aylarının tek polisiye dizisi olarak ekrana gelen yapım reyting skorlarında istenilen düzeye ulaşamadı. Sadece 8 bölüm yayınlanan Kanal D’nin polisiye dizisi ekranlara veda etti.

Hayatımın Aşkı: Kanal D’nin yine bir yaz dizisi olan ve başrollerini Hande Doğandemir ve Serkan Çayoğlu’nun paylaştığı romantik komedi dizisi sadece 17 bölüm yayınlandı. Eylül ayında ekrana veda eden dizi yaz sezonunda oldukça izleyici potansiyeline sahipti ancak yeni sezonun başlamasıyla reyting kurbanları arasındaki yerini aldı.

 

23-11-2016
Yazar Hakkında
Yorumlar