RTÜK o kanallara ceza üstüne ceza kesti!

RTÜK o kanallara ceza üstüne ceza kesti!
RTÜK tarafından muhalif televizyon kanallarına gelen cezalara bir yenisi daha eklendi. Halk TV'ye 5 kez yayın durdurma cezası verilirken iki kanala da para cezası verildi.

RTÜK son dönemdeki tartışmalı cezalarına bir yenisini daha ekledi. Bildiğiniz gibi RTÜK, muhalif çizgideki yayın kuruluşlarına sık sık verdiği cezalarla biliniyor. Bu durum pek çok zaman büyük tartışmalara yol açıyor. Özellikle FOX TV, Halk TV ve Tele 1 en çok ceza alan kanallar arasında yer alıyor. Bu cezaların en yenisi bugün verildi. Halk TV ve FOX TV para cezasıyla karşı karşıya kalırken, Halk TV'de yayınlanan bir programa da 5 kez yayın durdurma cezası verildi.

RTÜK'te yine ceza üstüne ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, özellikle son dönemde iktidara yönelik söylemleri, anlamsız gerekçelerle cezalandırdığı için büyük eleştrilerle karşı karşıya kalıyor. Elazığ depreminin hemen ardından FOX TV, KRT TV, Halk TV, Tele 1, TV 5 ve Habertürk kanallarında iktidara yönelik bir takım eleştriler dile getirilmişti. RTÜK bu kanalları, halkta korku ve paniğe yol açmaları nedeniyle para cezasına çarptırdı. Aynı şekilde koronavirüs nedeniyle iktidarın eleştrilmesinin ardından FOX TV, Halk TV ve Tele 1 yayın durdurma cezalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Bunun üzerinden çok geçmeden bu kanallar yine ceza yağdı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, iktidarın koronavirüs ile ilgili aldığı tedbirlerin yerinde olduğunu ve buna yönelik gelen eleştrileri cezalandıracaklarını söylemişti. Öyle de oldu. Tele 1 ve FOX TV'ye yıllık gelirlerinin 2'sini kesme cezası Halk TV'ye de 5 kez yayın durdurma cezası verdi. Ayşenur Aslan'ın sunumuyla ekrana gelen Medya Mahallesi programında kullanılan ifadeler nedeniyle program 5 kez yayın durdurma cezasıyla karşı karşıya kaldı. Anlaşılan o ki RTÜK tarafından haber kanallarına gelen cezalar biteceğe benzemiyor.

CHP'li RTÜK üyesi: RTÜK iktidarın sopası olduğunu ispatladı

 

CHP'nin RTÜK üyesi İlhan Taşçı gelen bu cezalara sert tepki gösterdi. Taşçı, sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir tweet attı ve "RTÜK artık tam anlamıyla iktidarın sopası olduğunu ispatladı. Bugünkü Üst Kurul toplantısında, Sarayın işaretiyle; zorlama raporlarla, eleştirel yayın yapan (muhalif) tüm televizyonlara en ağır cezalar verildi. Halk TV'deki Medya Mahallesi, 5 kez program durdurma cezası aldı" ifadelerini kullandı.

30-04-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar