RTÜK' ten ceza yağmuru!

RTÜK' ten ceza yağmuru!
RTÜK' ten ceza yağmuru! Radyo ve Televizyon Üst Kurulu kanalları ve dizileri ceza yağmuruna tuttu. İşte RTÜK'ten ceza alan kanallar.

Birbirinden başarılı dizilerinin yer aldığı televizyon kanalları RTÜK'ten ceza aldılar. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu geçmişten bugüne kanallarda yer alan dizi ve programlara verdiği cezalar ile konuşuluyor. Peki Radyo ve Televizyon Üst Kurulu hangi kanallara ceza verdi. RTÜK'ten ceza yağmuru. RTÜK'ün kanallara verdiği cezalar. Hangi kanal ceza aldı.

RTÜK' ten ceza yağmuru!


RTÜK'ten Halk TV ye ceza!

Radya ve Televizyon Üst Kurulu, geçtiğimiz gün yaptığı toplantıda 'Bahçeli' ye aşı yapan hemşire dövüldü' adı altındaki mizahı haberi  gerçekmiş gibi yansıtan' Özlem Gürse ile 20. Saat' isimli programa doğruluğundan emin olmadan yayınladığı gerekçesi ile idari para cezası uygulandı.
Ayrıca yine Halk TV de yayınlanan Kayda Geçsin programında
Türk polisi Türk öğrencisine aynı millettenmiş gibi davranmıyor, düşmanmış gibi davranıyor… Bu memlekette bu vatandaşlara böyle muamele yapılıyorsa o zaman şunun adını koymak gerekir: Türk Polis Teşkilatı bir siyasi partiye lüzumundan fazla sempati beslemekte… Bu hâliyle iktidar partisine muhalif davranan çocukların, gençlerin dolayısıyla lüzumundan fazla sert bir tepkiyle karşılaşıldığının farkındayım' sözlerine yer verilmesi nedeniyle idari para cezası uygulandı.

RTÜK'ten Fox TV' ye ceza!


Geçtiğimiz günlerde Fox Ana Haber programında 'süt üreticisinin 2020 yılı tarımsal desteklerini alamadığının iddia edildiği, ancak adı geçen üreticiye tarımsal destek ödemelerinin yapıldığının Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlendiği' haberinin üzerine doğruluğundan emin olmadan yayınlanması gerekçesiyle Fox TV kanalına idari para cezası verildi.

RTÜK dizilere 'şiddet' cezası yağdırdı

RTÜK, televizyon kanallarında yayınlanmaya devam eden bir çok diziye şiddet içerikli içerikler barındırdığı gerekçesi ile para cezası verdi. Peki hangi diziler Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan ceza aldı? İşte Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'dan ceza alan diziler...

Tv 8 ekranlarında Kırmızı Oda, Star Tv kanalında Sefirin Kızı, Show Tv kanalında Çukur dizisine şiddet barındıran içerikler gerekçesi ile idari para cezası verildi. Bunun yanı sıra Show Tv kanalında yayınlanan Arıza dizisinde, herhangi bir bipleme yapılmadan küfürlü bir  içeriğin ekranlara getirilmesi nedeniyle RTÜK tarafından para cezası uygulandı.

11-02-2021
Yazar Hakkında
Özlem Olgunsoy

Özlem Olgunsoy

Özlem 1995 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı. Çocuk gelişimi, sağlık, medya konuları .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler