RTÜK’ten Kızılcık Şerbeti’ne Büyük Ceza

RTÜK’ten Kızılcık Şerbeti’ne Büyük Ceza
Kadına şiddet sebebiyle hakkında inceleme başlatılan Kızılcık Şerbeti dizisine RTÜK tarafından büyük ceza kesildi. Diziye yayın durdurma cezası verildi.

Show Tv ekranlarında yayınlanmaya başlayan ve Gold Film tarafından hazırlanan yeni dizilerden Kızılcık Şerbeti son haftalarda adeta gündemin her noktasında yer alıyor. Son haftalarda aldığı reytinglerle Cuma akşamlarının en başarılı dizi olma yolunda ilerleyen yapım AB ve ABC 1 gruplarında liderliği elde etmeyi başardı. Sosyal medya ve sektörde bu başarı yoğun şekilde konuşulurken dizinin bir başka yönüyle de gündemde yer almaya başladı. Bir muhafazakar aile bir modern ailenin çocuklarının yaşadıkları büyük aşk sonrası evlenmeleri ve akabinde iki aile arasında yaşanan büyük sorunlar ve anlaşmazlıklar konu ediliyor. Kadrosunda birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı dizinin yayınlanan son bölümlerinde ise kadına şiddet ve kadına şiddeti teşvik iddiaları yer almaya başladı. RTÜK tarafından dizide yer alan bazı sahnelerin iddiaya dönük olarak incelemeye alınmasıyla başlayan süreç RTÜK’ün kararını açıklamasıyla daha da ileri noktalara taşındı.

Ceza Geldi

Show Tv ekranlarında Cuma akşamları yayınlanan ve Gold Film tarafından hazırlanan Kızılcık Şerbeti dizisi seyircisi, kanalı ve yapımcısı büyük şok yaşadı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan dizinin 18. Bölümündeki bazı sahnelerde yaşanan olaylar dizinin RTÜK tarafından incelenmeye alınmasına karar verilmişti. 18. Ve devam bölümünde kadına şiddeti içeren ve teşvik eden sahnelerin yer alması üzerine RTÜK dizi ile ilgili inceleme başlatmıştı. Dizide Ceren Yalazoğlu Karakoç’un canlandırdığı Nursema adlı karakterin gelinlikli bir şekilde camdan aşağı atılması ve akabinde yaşanan olaylar RTÜK tarafından incelenen sahneler oldu. Dizinin yayınlanan bu bölümlerinde incelenen sahneler sonlarında RTÜK tarafından merakla beklenen açıklama geldi ve RTÜK Kızılcık Şerbeti dizisine büyük bir ceza kesti.

Yayın Durdurma ve Para Cezası

Show Tv ekranlarında yayınlanan ve Cuma akşamları ekrana gelen Kızılcık Şerbeti dizisine RTÜK tarafından başlatılan kadına şiddet ve kadına şiddeti teşvik eden sahneler olduğu gerekçesiyle ceza kesilmesine karar verdi. Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından belirlenen cezaya göre Cuma akşamlarının en çok seyredilen dizisi olan Kızılcık Şerbeti dizisine 5 kez yayın durdurma cezası ve yüzde 5’te para cezası kesildi. Özellikle yayın durdurma cezası sektörde büyük ses getirirken kanalın bundan sonraki tutumu merak edilmeye başlandı. Kanalın diziyi yayınlamak için formüller aradığı belirtildi.

23-03-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar