Sanatçı Demet Akbağ'ın eşi hayatını kaybetti

Sanatçı Demet Akbağ'ın eşi hayatını kaybetti
Usta Sanatçı Demet Akbağ'ın eşi Zafer Çika trafik kazası geçirdi. Kazada ağır yaralanan Zafer Çika İzmir'de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Dün akşam saatlerinde İzmir'den Çeşme istikametine doğru giden Zafer Çika ve aracı süren arkadaşı Muammer Renda tarfik kazası geçirdi. Renda'nın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine araç şarampole yuvarlandı. Kazada ağır yaralanan Zafer Çika ve Muammer Renda İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. 

Haberi alır almaz soluğu 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde alan Demet Akbağ, eşinin doktorlarıyla görüştü. Zafer Çika ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı.

DEMET AKBAĞ'IN EŞİ ZAFER ÇİKA KURTARILAMADI

Yoğun bakımda solunumunun durduğu öğrenilen Zafer Çika yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderilen naaşı Çeşme'de defnedilecek. Cenazesi İzmir Alsancak Hocazade Camii'nden öğlen namazına müteakip kaldırılacak olan Zafer Çika 14 Mart Perşembe günü memleketi İzmir'de toprağa verilecek.

Kazada yaralanan sürücü Muammer Renda'nın tedavisi aynı hastanede devam ediyor.

OYUNCULAR SENDİKASINDAN AÇIKLAMA

Demet Akbağ'ın Meltem Cumbul'dan devralmış olup yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Oyuncular Sendikası ani ölü haberini ve cenaze detaylarını duyurdu. 

ZAFER ÇİKA KİMDİR?

Film yapımcısı olan Zafer Çika, İzmir'de doğup büyümüştür. Yıllar sonra, Demet Akbağ ile birlikteliği için İstanbul'a taşınan Çika, 1999 yılında Milano'da usta sanatçı ile evlenmiştir. 2000 yılında ise Ali adında bir erkek çocukları doğmuştur. 2014 yılında kalp krizi geçirmiş sevenlerini korkutsa da sonradan sağlığına kavuşmuştur. 

DEMET AKBAĞ KİMDİR?

Demet Akbağ, 23 Aralık 1959 tarihinde Denizli'de doğmuştur. 1982 yılında Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nda amatör olarak başladığı tiyatro hayatını, Kent Oyuncuları, Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları, Devekuşu Kabare, Dormen Tiyatrosu ve Ortaoyuncular gibi topluluklarda profesyonel olarak sürdürmüştür. 1993'te ilk ödülünü Tersine Dünya filmindeki rolü ile Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" olarak almıştır. 1995 yılında Yılmaz Erdoğan ile birlikte Bir Demet Tiyatro adlı TV programını hazırlamıştır. Dört yıl boyunca Beşiktaş'ta bir tiyatro salonunda sahnelenen Otogargara adlı oyunda rol almış bu iki projenin ardından hala sayısız konser ve gösteriye ev sahipliği yapan Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) kurulmuştur.

Vizontele, Neredesin Firuze, Eyvah Eyvah filmleriyle çeşitli platformlarda ödüller alan oyuncu sayısız tiyatro oyununda ve sinema filminde yer almış Türk sinemasının efsanelerinden biri olmuştur.

13-03-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar