Şarkıcı Linet, Eurovision’da İsrail'i Temsil Etmek İçin Katıldığı Yarışmada Bir Üst Tura Çıktı!

Şarkıcı Linet, Eurovision’da israil’i Temsil Etmek İçin Katıldığı Yarışmada Bir Üst Tura Çıktı!
Ünlü şarkıcı Linet, Eurovision 2022’de İsrail’i temsil etmek için, X Factor yarışmasının elemelerine katıldı. My Number One şarkısı ile başarı gösteren Linet bir üst tura çıktı.

İsrail'i Eurovision 2022'de temsil edecek sanatçının seçildiği X Factor Israel yarışmasına katılan şarkıcı Linet, My Number One şarkısındaki başarısıyla bir üst tura geçti. Şarkıcının güçlü sesi ve sahne şovuyla herkesi kendine hayran bıraktığı öğrenildi. Dans performansıyla da jüri üyelerinden tam not aldı. İsrail için mücadelesi devam eden Linet’in Eurovision’a katılıp katılamayacağı merak ediyor.

‘’Taraftarlık İşini Sevmiyorum. Bu Sene İsrail’i, Seneye Türkiye’yi Temsil Ederim’’

Türkiye’nin 2013 yılından beri katılmadığı Eurovision şarkı yarışmasına, bu yıl Linet Eurovision 2022’de İsrail’i temsil etmek için yarışıyor.

‘My Number One’ şarkısı ile yarışmada 3. Tura geçti. Şarkı, 2005 yılında Ukrayna’da gerçekleşen Eurovision yarışmasında Helena Paparizou'yla Yunanistan’a birinciliği getiren şarkı. Eurovision'da İsrail'i temsil etmek için ülkedeki X Factor yarışmasına katılan Linet, üçüncü tura kaldığını belirterek "Yarışma hala devam ediyor. Birkaç aşama daha kaldı’’ dedi.
 



Bir önceki turlarda ise Linet, İbranice 'Güneş' ve bir dönem Burhan Çaçan'ın seslendirdiği 'Akşam Olmadan' şarkısını seslendirdi. Ünlü şarkıcı, sesiyle bazı jüri üyelerinin gözlerini doldururken, bir kısmı da şarkı sonunda Linet'i ayakta alkışladı.

 

Önceki akşam Gürcistan’ın Batum Şehrinde konser verdi. Konser bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’den Eurovision için teklif gelmesi durumunda seve seve kabul edeceğini de belirten şarkıcı, "Taraftarlık işini sevmiyorum. Bu sene İsrail’i temsil ederim, sonraki sene Türkiye’yi temsil ederim. Sonuçta bir dünya sahnesine çıkıyorsunuz. Önemli olan oraya çıkabilmek" dedi.

‘’İsrailliyim. İsrail’de Doğdum Ama Bir Türk Ailenin Kızıyım’’

5 Mart 1975 tarihinde Tel Aviv’de doğan Türk-İsrail asıllı şarkıcının gerçek adı Linet Menaşi. Katıldığı yarışma ile ilgili açıklama da bulunan Linet; ‘’Ben İsrailliyim, İsrail’de doğdum ama bir Türk ailenin kızıyım. Türkiye’de yıllarımı, hayatımı geçirdim. Şimdi İsrail’i temsil ediyorum.” Dedi.

Linet, İsrail'de doğup büyümüştür. Annesi bir dönemin önemli Türk Sanat Müziği şarkıcılarından olan Bursalı Leyla Özgecan, babası ise İstanbullu Şumuel Menaşe'dir. 10 yaşında ilk albümünü İsrail'de yapan Linet, 1993 yılında Ani Ana isimli şarkı ile Eurovision Şarkı Yarışması İsrail elemelerine katılmıştır. Türkiye'deki ilk albümü 1995 yılında yayınlanmıştır. Türkçe ve İbranice'nin yanı sıra Arapça ve İngilizce şarkılar da söylemektedir.

2003 yılında İsrail'de “Different Woman” adlı bir stüdyo albümüne imza atan sanatçı, aynı zamanda İsrail'de şekerci dükkânı açarak ticaret işine de atılmıştır.

Aynı zamanda Linet, “İsrail’de doğdum. Ne zaman okul bitti, ‘Askerlik vakti’ geldi dediler. Ben de Türkiye’ye geldim. İsrail’de asker kaçağıyım bu arada. Dedim ki ne olursam olayım Türkiye'de olayım, Türkiye'de öleyim."



İsrail Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Türk kökenli İsrailli şarkıcılar Linet ve Sapir Saban Eurovision 2022'de İsrail'i temsil etmek için X Factor yarışmasına katıldı. Türkiye'de de çok sevilen ünlü şarkıcı Linet Türkçe ve İbranice performansı ile bir sonraki tura geçmeye hak kazandı." ifadelerine yer verilmişti.

 

05-01-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar