Sefirin Kızı dizisi Sancar (Engin Akyürek) kimdir?

Sefirin Kızı dizisi Sancar (Engin Akyürek) kimdir?
Bildiğiniz gibi Engin Akyürek, Sefirin Kızı dizisinde Sancar karakterini canlandıracak. Sefirin Kızı dizisi Sancar (Engin Akyürek) kimdir?

Geçtiğimiz günlerde Engin Akyürek'in yeni başlayacak Star TV dizisi Sefirin Kızı'nda başrol olarak yer alacağını öğrenmiştik. Başarılı oyuncu Sefirin Kızı dizisinde Sancar karakterine can verecek. Engin Akyürek kimdir? Engin Akyürek'in hayat vereceği Sancar kimdir?

NGM&03 yapımcılığında Star TV'den ekrana gelecek Sefirin Kızı dizisi Engin Akyürek'i kadrosuna katarak adından söz ettirdi. Engin Akyürek özellikle son yıllarda ekranların en sevilen jön oyuncularından biri haline geldi. Öyle ki ünü Türkiye sınırlarını bile aşmış durumda. Arap dünyası Türk dizilerine yoğun bir talep gösteriyor. Dolayısıyla o coğrafyada popüler oldukça popüler hale geldi. Son olarak Bergüzar Korel ile başrolleri paylaştığı Bir Aşk İki Hayat filminde rol aldı. Onu ekranlarda en son ATV'den ekrana gelen Ölene Kadar dizisinde görme fırsatı yakalamıştık. Ekranlara dönüşü Sefirin Kızı dizisiyle olacak.

Engin Akyürek yeni sezonda ekranlarda olacak Sefirin Kızı dizisinde Sancar karakterini canlandıracak. Karakterin şimdilik sadece adını biliyoruz. Önümüzdeki haftalarda karakterle ilgili daha fazla bilgi gelecektir.

Sefirin Kızı dizisi Sancar (Engin Akyürek) kimdir?

12 Ekim 1981 tarihinde başkent Ankara'da dünyaya gelen Engin Akyürek, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde tamamlamıştır. Ancak anlaşılacağı üzere kariyerine bu alanda devam etmemiştir. 2004 yılında Show TV'de yayınlanan Türkiye'nin Yıldızları yarışmasına katılmış ve aradan sıyrılan birkaç yarışmacıdan biri olmuştur. Yarışmadaki parlayan yıldızının ardından oyunculuk serüveni resmen başladı. Rol aldığı ilk televizyon dizisi 2004 ile 2007 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan Yabancı Damat oldu. 2006 yılında vizyona giren Kader dizisiyle birlikte beyaz perdede de boy göstermeye başladı. 2007 ve 2008 yıllarında ATV'den ekranlara gelen Karayılan dizisinde rol aldı. 2009 yılında Kanal D dizisi Bir Bulut Olsam'de rol aldı. Kariyer patlamasını Fatmagül'ün Suçu Ne ile birlikte yaşadı. Evet belki bu diziden önce tanınırlık kazanmıştı ama bu diziyle hafızalara kazındı. 2014 yılında Farah Zeynep Abdullah ile birlikte başrolde yer aldığı Bi Küçük Eylül Meselesi dizisinde rol aldı. 2014 yılında ATV'den ekrana gelen Kara Para Aşk dizisinde yer aldı. Bu dizide Tuba Büyüküstün ile başrolde yer almıştı. Son olarak bir başka ATV dizisi Ölene Kadar'da rol aldı. Başarılı oyuncu son dönemde sinema filmlerine yöneldi.  2018 yılında vizyona giren Çocuklar Sana Emanet ve Bir Aşk İki Hayat filmlerinde rol aldı.

21-07-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar