Serdar Ortaç’tan Ahmet Kaya özrü: O sahnede olmaktan pişmanım!

Serdar Ortaç’tan Ahmet Kaya özrü: O sahnede olmaktan pişmanım!
Ünlü şarkıcı Serdar Ortaç son günlerde samimi açıklamalarıyla gündemde. Serdar Ortaç son olarak Ahmet Kaya'ya yönelik linç girişiminin parçası olduğu için özür diledi.

Magazin Gazetecileri Derneği'nin 10 Şubat 1999 yılında düzenlediği  Yılın En İyi 10 Müzik Yıldızı Yarışması' ödül törenine katılanlar arasında Serdar Ortaç da vardı. Ahmet Kaya ödül töreninde Kürtçe şarkı söylemek, klip çekmek istiyorum ifadelerini kullanınca, salondan kendisine büyük tepki olmuştu. Serdar Ortaç  da Ahmet Kaya'ya en çok tepki gösterenlerden biriydi. Serdar Ortaç, katıldığı Katarsis adlı programda yaptığı açıklamada çok pişman olduğunu söyledi.

O Programda Neler Olmuştu?

Ahmet Kaya Magazi Gazeteciler Derneği'nin ödül töreninde Ece Erken'in sunumu ile  Yılın Müzik Yıldızı olarak  sahneye çıkmıştı. Sahnede yaptığı konuşmada Kaya, yeni çıkaracağı kasette Kürtçe bir şarkı yapacağını ve Kürtçe bir klip çekeceğini söylemişti. Bu konuşmanın ardından salonda bir hareketlilik başlamış ve salondaki konuklar Kaya'ya büyük tepki vermişlerdi. Tepki gösterenler arasında bulunuan Serdar Ortaç, sahneye çıkmış Sibel Can'ın Padişah şarkısını sözlerini değiştirerek “Bu devirde kimse sultan değil, hükümdar değil, padişah değil Atatürk yolunda tüm Türkiye bu vatan bizim ellerin değil” sözleriyle okumuştu. Ortaç daha sonra 10. Yıl Marşı'nı okumuş ve Ahmet Kaya'ya çatal bıçak fırlatarak tepkisine devam etmişti.

Serdar Ortaç, "Pişmanım" dedi!

Bu ağır tepkili olay, Ahmet Ahmet Kaya'nın yurtdışına gitmesine sebep oldu. Yurtdışında yaşamaya ömrü vefa etmeyen Ahmet Kaya, 16 Kasım 2000 yılında geçirdiği bir kalp krizi sonucu Paris'te hayata veda etti. Serdar Ortaç 21 yıl önce yaşanan bu olaya, katıldığı  Katarsis adlı bir programda değindi. “O sahnede olmaktan pişmanım. O grubun içinde o anı yaşamaktan pişmanım. Allah benim belamı versin o gün orada olduğum için… Herkes diyor ki, ‘çatal attın’. Hiçbir şey atmadım. Orada marş oku dediler. Binlerce kez özür diliyorum bütün Ahmet Kaya hayranlarından. En büyük pişmanlıklarımdan biridir rahmetlinin bu yaşadıklarına alet olmak. Allah benim belamı versin…” şeklindeki sözlerle pişmanlığını dile getirdi.

22-07-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar